2011-09-04 22:15:29• hírek • Nagykároly.ro

Átadást ünnepeltek Mezőpetriben

A csatorna- és ivóvízhálózatot és a szabadidőközpontot is felavatták vasárnap délután Mezőpetriben. A megyében községi szinten egyedülálló megvalósítás apropóján egy falunappal felérő ünnepséget szervezett a helyi önkormányzat.

Az esemény a két létesítmény átadásával, valamint az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Ennek keretén belül előbb a község plébánosa szentelte fel a megvalósításokat, majd Marchis Ottó polgármester, Nagy Mária volt polgármester, jelenleg megyei tanácsos, Günthner Tibor szenátor, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Adrian Ştef alelnök és Pataki Csaba alprefektus vágták el a szalagot. A megnyitón mindahány szalagvágó felszólalt.

Előbb Marchis Ottó közölte a projektek részleteit, miszerint a szabadidőközpont többféle sportpályát (labdarúgó-, tenisz-, minigolf-, kézilabdapályát), tekecsarnokot, nyári színházat, játszóteret, halastavat, valamint egy másfél kilométeres bicikliutat foglal magába, a másik projekt során pedig kiépült a csatornahálózat Mezőpetriben, valamint az ivóvízhálózat Csárdán. Ezt követően Csehi Árpád, Pataki Csaba, Günthner Tibor, Adrian Ştef és Nagy Mária is gratuláltak a község vezetőinek a nagy jelentőségű megvalósításokhoz, majd jó mulatást kívántak a résztvevőknek, akik elsőként a helyi fúvószenekar előadását tekinthették meg.

A kulturális műsor keretében felléptek a mezőpetri, tasnádi, szaniszlói, csanálosi, piskolti, valamint nagykárolyi modern és néptánccsoportok, a mezőpetri Pop Bobi és Katrin, valamint Láng Melinda pedig zenés műsorral szórakoztatta a közönséget. Este 8 órától a Nagykárolyi Művelődési Központ egyik zenekara koncertezett, majd az ünnepség két sztárvendége, Balázs Pali és a Desperado együttes léptek színpadra. Az éjféli tűzijátékot követően egy hajnalig tartó szabadtér bál zárta a rendezvényt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: