2013-02-11 16:32:49• hírek • Szatmár.ro

Át lehet venni az élelmiszersegélyt

A Jiului utcán lehet átvenni az EU-s élelmiszersegélyt - pótlista is készült a rászorulókról.

Február 11-től kezdődően vehetik át az Európai Uniós élelmiszer-támogatást azok a rászorulók, akik bár jogosultak erre, a tavalyi évben mégsem éltek a lehetőséggel és nem vették át a közel 38 kilogrammnyi élelmiszert, vagy a tavalyi év szeptemberétől kezdődően kerültek a jogosultak táborába.

Élelmiszersegélyre jogosultak a bejegyzett munkanélküliek, a súlyos fogyatékkal élők, a szociális segélyből élők valamint a 400 lejnél kevesebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok, háborús veteránok, háborús özvegyek, a kommunista rendszer politikai vagy etnikai meghurcoltjai.

A tavalyi évben a jogosultak közül 1500 személy nem vette át a segélyt, a nemrég elkészült pótlistán szereplő további 494 munkanélkülit, 132 fogyatékkal élőt, 15 szociális segélyből élőt és 79 nyugdíjast is várják, hogy átvegye a segítséget.

Az Európai Unió által biztosított segélyhez a 14-es lakónegyedben található Jiului utca 2. szám alatt juthatnak hozzá a rászorulók, hétköznap 9-14 órák között. Mindenki kap fejenként 14 kg lisztet, 4 kg kukoricadarát, 6 kg rizst, 800 gramm tésztafélét, 500 g kekszet, 1 kg babot, 960 g borsót, 6 liter olajat, 0,8 liter paradicsomlevet, 0,8 liter paradicsom-konzervet illetve 3 kg cukrot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: