2018-07-01 05:37:18• hírek • közlemény

Asztalitenisz-versenyt szerveznek Ligeti L. Zoltán emlékére

A Véndiáktalálkozó alkalmával idén is megemlékezünk Ligeti László Zoltán tanár úrról, aki nemcsak a "Magyar Lici" irodalomtanára, hanem legendás sportember is volt.

Az 50-es években a szatmári A osztályos asztalitenisz-csapat tagja volt, majd a 60-as évektől edzőként készítette fel a fiatalokat. Olyan játékosokat nevelt mint: Murvai Buci egyéni országos ifi bajnok, dr. Böhm József a kétszeres ifi EB győztes Böhm Zsolt édesapja, Terebesi Imre, kétszeres BEK győztes, asztalitenisz-edző, majd később a Ligeti fivérek (László és Zoltán) vagy éppen Antall Ádi sokszoros felnőtt román bajnok.
 

Az egykori játékos és edző emléke előtt tisztelegnek a Véndiáktalálkozó szervezői a július 12-én, csütörtökön 17 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornatermében megrendezésre kerülő a Ligeti L. Zoltán Véndiák Vándorkupa egyéni asztalitenisz-versennyel. A versenyre, amelyre szatmári véndiákokat várnak, Pataki Jánosnál lehet jelentkezni a janos.pataki@tamazol.ro címen. A beiratkozás határideje július 11.
 

A megemlékezés második részeként július 13-án, 17 órától, ugyanezen a helyszínen a szatmári asztalitenisz egykori véndiákjai találkoznak és mérkőznek meg egy meghívásos egyéni bajnokságon. Ezen jelen lesznek a hetvenes, nyolcvanas évek játékosai, akik 1977-ben  megnyerték a kadett csapat országos bajnokságot, 1980-ban az ifi A osztályban ezüstérmet szereztek, illetve 1981-ben a román felnőtt A osztályban hatodik helyen végeztek, bár még mindigdiákok voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: