2013-09-09 16:20:10• hírek • MTI

Asztali Chrome alkalmazások érkeztek

Ötéves lett a Chrome, a Google pedig valami különlegessel készült az évfordulóra: asztali, online kapcsolat nélkül is futtatható Chrome alkalmazásokkal.

A Google kellemes ajándékkal lepte meg a Chrome felhasználókat a böngésző ötödik születésnapja alkalmából. Olyan, a böngésző megnyitása nélkül is futtatható – de annak meglétét természetesen feltételező – Chrome alkalmazásokat indított útnak, melyek élő internetkapcsolat nélkül is futtathatók, és (nemsokára) minden olyan operációs rendszeren futtathatók, melyen a Chrome szükséges verziója fut.

A Chrome böngésző alá közel 3 éve lehet különböző webes alkalmazásokat installálni, ekkor jelent meg ugyanis a Chrome OS – amit a Google a Chromebook notebookjain használ – és ekkor nyílt meg a Chrome Web Store is. Az évek alatt rengeteg program készült a böngésző alá, de ezeket nem lehetett offline módban futtatni, valamint a hagyományosan telepített szoftverekhez hasonlóan direkt az asztalról, a böngésző megnyitása nélkül futtatni.

A most megjelent új alkalmazásokat a Chrome Web Store „For Your Desktop” menüpontja alatt lehet megtalálni, és telepítésük után nem csak a böngésző alkalmazásai között fognak megjelenni, hanem a Chrome által az asztalon és a tálcán létrehozott Chrome App Launcherben is.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: