2013-11-18 11:45:54• hírek • Kocsis Zoltán

Aszfaltozzák a Kispiacot

Aszfaltozzák a Kispiacot: hétfő reggel kezdték és a tervek szerint szerdán kell befejezniük az aszfaltozást a munkásoknak.

Hétköznap délelőtt ritkán látni olyan kietlennek a szatmárnémeti Kispiacot, mint november 18-án, hétfőn. Amikor aztán kezdett beindulni az élet, akkor sem az ismerős kofák és a vásárlóktól volt hangos a félévszázados létesítmény, hanem a billenős kamionok és erőgépek zajától, munkások hangjától.

Amint az elmúlt héten a polgármesteri hivatal bejelentette: hétfőn elkezdődött a piac aszfaltozása. A munkások a piac közepén hosszanti irányban húzódó betonasztalok közötti rész leöntésével kezdték a munkát. Elmondásuk szerint mindenhová 5-6 centiméternyi aszfaltréteg kerül ún. bogárhát formában: ez lehetővé teszi, hogy a csapadék ne álljon meg a piac közepén, hanem lefolyjon a széleken található lefolyókba.

A tervek szerint a munkálatoknak legtöbb három napot kell tartaniuk, ám az azt végzők szerint könnyen elképzelhető, hogy már kedden végeznek vele.

Amint arról beszámoltunk, a Kispiacon az utóbbi időben jelentős modernizálási munkálatokat végzett a közterület-fenntartó szolgálat: 70.000 lej fejében kibővítette és modernizálta a tejcsarnokot, majd összevágta az összes, már igen rossz állapotban lévő fémstandot. Ezek helyére tavasszal új, üvegszálas asztalok kerülnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: