2015-04-23 15:37:51• hírek • Kocsis Zoltán

Aszfaltozás – több hét után, csúcsforgalomban!

Decebal-híd, Golescu-híd, Burgya-sarok, Károlyi út - hétköznap ezek Szatmárnémeti legforgalmasabb pontjai, ahol csúcsidőszakban az ember már-már azt érezheti: nagyvárosban él. Ilyenkor egymást érik autók, buszok, kamionok, melegben a szmog és a por pedig már-már elviselhetetlen. Ezt a telítettséget sikerült tovább fokozni csütörtök délben a Burgya-saroknál!

A gázszolgáltató hosszú hónapokkal ezelőtt cserélte a fővezetéket a környéken, amiért át kellett vágnia a Károlyi út aszfaltját. Keresztbe! Munkájuk végeztével, jó romániai szokás szerint, a munkások visszahányták a földet a gödörbe, a szintkülönbséget pedig tört kővel igyekeztek eltüntetni. Hogy ezek az apró kövek elröpülhetnek, kárt tehetnek karosszériában, szélvédőben.... Látszólag nem sok mindenkit érdekelt, akárcsak az íly módon keletkezett por.

A jelek szerint mostanra unta meg az állapotot az önkormányzat, csütörtök délelőtt ugyanis megjelentek az aszfaltozó munkások a Burgya-sarok közelében. Munkájuknak kétségtelenül itt volt már az ideje, ám talán indokolt lett volna nem csúcsidőben hozzálátni, hatalmas káoszt okozva a közlekedésben. Mert hát emlékszünk még olyan időszakra, amikor Dorel Coica polgármester azzal büszkélkedett, hogy Szatmárnémetiben bizony éjszaka is folyik az aszfaltozás - például a megyei kórház parkolójában.

Szatmárnémetiben idén tavasszal gombamód megszaporodtak - még a városközponthoz közeli utcákban is - a törtkővel feltöltött gödrök. Elgondolkodtató lehet talán ezeket nem nappal, a legnagyobb forgalomban leaszfaltozni, ha már nem lehet az útburkolatot felvájó céget, szolgáltatót arra kényszeríteni, munkavégzés után azonnal tüntesse el beavatkozása helyét. Nem kővel, hanem aszfalttal!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: