2013-06-07 18:20:58• hírek • Kocsis Zoltán

Aszfaltozás – se eleje, se vége

A víz-, gáz- és áramszolgáltató vállalatok modernizációs munkálatai miatt Szatmárnémeti több helyütt alaposan fel van ásva. Ráadásul a polgármesteri hivatal is dolgozik, járdát épít: munkások, erőgépek, földkupacok mindenütt. A végeredmény azonban gyakorta hagy kívánnivalót maga után.

A Fragilor utca egy kicsinyke utca a kispiac mellett. Hajdanán Mikes Kelemen utcának nevezték. Mint sok helyen a városban, itt is építkezési telep volt az elmúlt hetekben. Itt éppen a gázszolgáltató dolgoztatott, kicserélte a vezetékeket. Május 28-án vájták fel a már korábban lemart aszfaltot és június 6-án aszfaltozták le újra. Mindez persze örömteli, hisz az előző aszfaltréteg már alaposan megfáradt, több nagy gödör is tátongott rajta. Csakhogy....

Hogy az új aszfaltfelület mennyire lesz tartós, az a jövő zenéje. Az viszont, hogy az utca Zárda (Ceahlaului) és Kinizsi (Ioan Slavici) utca felé eső végében is maradt egy-egy fél méter, ahová nem került az új aszfaltból, az teljességgel érthetetlen. Olyan ez, mint az a híres boci, amelynek se füle, se farka - a Mikes utca asztfaltjának se eleje, se vége...

Amint azt korábban megírtuk, Szatmárnémetiben hétezer méter hosszan cserélik a villanyvezetéket, közel négyezer méteren pedig a gázvezetéket, miközben a vízhálózatot is folyamatosan bővítik. A kérdés csak az, hogy az ilyen okból felvájt utat miért nem lehet újraaszfaltozni? Miért engedik évek óta, hogy földdel, kaviccsal, kővel temessék csak vissza a gödröt?

Ide már nem jutott aszfalt

Akik azt hiszik, ez szatmárnémeti betegség, ki kell ábrándítanunk őket: az országban több helyen is így működik. Hogy miért? Kifogás sok van. Változás annál kevesebb!

Ide már nem jutott aszfalt

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: