2017-05-23 15:17:15• hírek • Kocsis Zoltán

Aszfalt került végre Óvári főútjára

Minden azzal kezdődött 2015-ben, hogy Vetés község önkormányzata átvette a megyei tanácstól az Óváriba vezető út adminisztrálását. Noha annak idején sokan nem látták a lépés értelmét, csak a költségek és a felelősség indokolatlan átvállalását.

A megyei tanács költségvetésébe nem fért bele 4,2 kilométer hosszú út korszerűsítése, aszfaltozása. Az önkormányzat viszont fedezni tudta a beruházás költségét, mintegy 2,3 millió lejt – ennek következtében hét hónap közbeszerzési eljárást követően március végén el is kezdődött a munka.

„A leágazásokat meg kell még csinálnunk, na meg festés sincs még az úton. De már elmondható, véget ért Óvári lakosainak több évtizedes vágya: jó minőségű, modern út köti össze a települést a külvilággal” - nyugtázta a dolgok állását érthető elégedettséggel Ilyés Gyula.

Vetés község polgármestere azonban tisztában van vele: ezzel még koránt sincs vége a szükséges infrastrukturális fejlesztéseknek Óváriban. „A mellékutcák, illetve a járdák korszerűsítéséhez csak azt követően foghatunk hozzá, miután végeztünk a szennyvízhálózat kiépítésével” - szögezte le Ilyés Gyula.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: