2005-10-24 08:15:05• hírek • Szatmár.ro

Ha már nem megy vele a szex

11111111111.jpgKi a hibás? Hogyan mondjam meg? Szex nélkül nem megy...

Ez az, a szituáció és érzés egyben, mely nemtől függetlenül az érzőjének igen sok fejtörést okoz. Ki a hibás? Hogyan mondjam meg? Szex nélkül nem megy...

Most idézhetnénk egy régi slágert: "Egyedül nem megy". Ez a mondat tipikusan illik a szexuális cselekedetre. Pontosabban lehet egyedül is csinálni, de a szexuális élet egy tipikus társas cselekvés, az emberek csak szükség esetén mívelik egyedül...

22241020051.jpgKét ember legbensőségesebb együttléte a szeretkezés. A meztelen testek és a hetedik mennyországba tartó valóság egyidejű jelenléte a szeretkezés. Ha jó a társ, ha jól működik a testünk, akkor egy olyan állapotba kerülünk, mely szinte a transszal azonos. Testünk minden porcikáját áthatja az ÉRZÉS, az izgatottság, a boldogság, a gyönyör, a kéj és a mámor együttes keveréke. Majd a beteljesülés után megszáll a nyugalom, a kielégültség, a boldogság érzése. Forgatókönyv szerint így néz ki egy szeretkezés.

Nem lehet megmondani, hogy mi okozza a szexuális ingereket, melyet egy bizonyos ember iránt érzünk. Két ember mélyen egymás szemébe néz, átölelik egymást, s elindul a másik testének felfedezése és birtokbavétele, avagy a szexuális örömszerzés folyamata.

Mint ahogyan nem lehet megmondani, hogy mi váltja ki a bizsergést, az izgalmat, a vágyat, amit egy másik személy generál, úgy azt is nehéz meghatározni, hogy mi okozza ennek a vágynak az elmúlását. A nagy kérdés, ha valakit szeretünk, s úgy érezzük, hogy ő az igazi, akit nekünk rendelt az ég, hogyan tudjuk fenntartani vele a bizsergést, mely soha nem múlik el, s mindig megújul. Mint a hamvaiból éledő Phoenix madár, valahogy úgy tudom elképzelni ezt az egészet.

De mi is okozza a szexuális csömört, mikor nem kívánjuk a társunkat? Valahogy úgy vagyunk kódolva, hogy van bennünk állandóságra törekvés, de igényeljük az újat, a bizonytalant is. Egy idő után, miután már felfedeztük társunk minden részét, erogénzónáit, és óhaját, elveszítjük az érdeklődésünket. Ilyenkor kell megújulni. Erre rengeteg tipp van, de azt hiszem, csak azok a párok képesek erre, akik igazán szeretik egymást. Mert a csömör, avagy elhidegülés nem szabad, hogy probléma legyen, hanem kihívás, megoldásra váró feladat. Már megint csak a pozitív gondolkodás áldásos állapotánál vagyunk. Mert aki problémának tekinti, az nem a közös megoldásokat keresi, hanem egy új társat. Míg, ha egy érdekes, új szituációnak fogjuk fel, akkor keressük a lehetőségeket. Egy utazás kettesben, vagy egy gyertyafényes, borozós nosztalgikus este, a másik kedvébe járás, szexi fehérnemű, vagy párkapcsolati tanácsadó, szexológus igénybevétele - számtalan dolog, mely segíthet, mely visszaadhatja a szikrát.

Az emberek többsége kevés időt tölt a családjával, ideje nagy része a munkahelyen munkatársakkal telik. Emiatt szövődik annyi munkahelyi románc... Mivel kevés az együtt töltött idő, az is a rutin dolgokkal telik, háztartás, költségek, munkahelyi problémák, gyerekek ügye, az értékes kommunikáció, az egymásra figyelés és kedveskedés eltűnik. Nincsenek új emlékek, a hálószoba dolgai is rutinná válnak az évek alatt.

A megújulásért és a megmaradásért mindkét fél felelős. Ha csak az egyik figyel erre, s folyamatosan ő erőlködik, akkor reménytelen a vállalkozás.

A szex nagyon fontos a kapcsolatokban, úgy is mondhatjuk, hogy egy párkapcsolat, avagy házasság három lábbal az ágyban nyugszik. Hiába szereti egymást két ember, hiába értik meg egymást, ha nincs meg a szexuális örömszerzés és kielégítés. Ugyanez fordítva is igaz, ha csak a szex jó, az nem elég.

S mitől jó a szex? Egy férfi számára akkor, ha a párja az ékszere, aki kívánatos, aki izgalomba hozza, aki kielégíti vágyait, aki mellett megpihenhet, aki szeretettel, rajongással veszi körül, s kényezteti őt, a fáradt munkást, aki egész nap rohan, hogy családjáról gondoskodni tudjon, s ha kell békén hagyja, s nem nyaggatja felesleges apróságokkal. Egy nő számára akkor jó, ha a párja szemében azt látja, hogy kívánatos, s ő a legcsodálatosabb nő a földön, ha a férfi kényezteti, óvja, védelmezi és szereti egyszerre. Egy nőnek a körítés a fontos, a férfinak maga az aktus. Sajnos, nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, hogy a férfi és a női agy másként van programozva.

Azt ajánlom, ha nem kielégítő a szexuális kapcsolatuk, akkor tiszteljék meg egymást az őszinteséggel, megfelelő körülmények között beszélgessenek el. Tartsanak szünetet, nosztalgiázzanak, figyeljenek fel újra egymásra. Mert az érzés, melyet a másik generál, azt mi érezzük, mi alkotjuk meg magunkban. S ha egyszer képesek voltunk rá, akkor többször is, vagy akár folyamatosan is. Ha nem megy a szex, akkor lehet, hogy más okok állnak a háttérben. Lehet, hogy a tudatalattink már érzi, hogy másra van szükségünk. Ezt a két dolgot el kell különíteni magunkban. Ha ilyen helyzet van, vonuljunk vissza magunkba, legyünk őszinték, s döntsük el, mi a helyzet. Ha szeretjük a társunkat, akkor képesek vagyunk helyére billenteni a szexuális kapcsolatunkat, ha nem, akkor nem fog menni az erőltetés ellenére sem. Ha már a szex sem megy, akkor minden el fog romlani.... Ha a házas élet rendben van, akkor csodálatos lesz a világ, melyben két ember azt érzi, hogy nem tudna a másik nélkül létezni... Életforma.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: