2009-04-15 17:49:29• hírek • Szatmár.ro

Árvízvédelmi felkészülés

A sürgősségi helyzetekre való felkészülésről tartott távértekezletet Mihai Viorel Fifor, belügyminisztériumi államtitkár és Dan Carlan, környezetvédelmi államtitkár április 14-én.

Megyénkből Radu Giurca prefektus, Aurelia Fedorca és Gabriel Les alprefektusok, Iulian Burz tűzoltóparancsnok, Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója és Cornel Merce, a Szatmár megyei Vízgazdálkodási Hivatal vezetője vett részt a távértekezleten. A videokonferencián több fontos téma került terítékre, úgy mint a prefektusok hatáskörei és felelőssége vészhelyzet esetén. A prefektusoknak  kell koordinálniuk a Megyei Sürgősségi Helyzetekért Felelős Bizottság munkáját,  a vészhelyzetekre való  felkészülés folyamatát. Szintén az ő hatáskörükbe tartozik a műszaki tényezők ellenőrzése is - hangzott el a távértekezleten.

Ki kell dolgozniuk a 2010-2013-as árvízvédelmi terveket és gondoskodniuk kell annak beillesztéséről a helyi és megyei árvízvédelmi stratégiába, a veszélyeztetett zónák és a helyi szervek feladatainak azonosításával. Radu Giurca elmondta, az árvízvédelmi struktúrák műszaki és működési áttekintését követően Szatmár megyében összesen 5 akcióra kerül sor az év végéig. Mindezen intézkedéseket kizárólag az anyagi források meglététől tette függővé a prefektus.

Az év végig árvízvédelmi intézkedésekre fog sor kerülni a megyében

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: