2008-12-11 10:41:03• hírek • Szatmár.ro

Árvízvédelmi fejlesztések

Szerdán megtartották a Szamos-Tisza Medence Bizottság utolsó ülését, melyen Radu Bud, Szatmár megye prefektusa elnökölt. Az ülésre  a zilahi polgármesteri hivatalban került sor.

Az ülés első napirendi pontja a román-holland MATRA projekt lezárásának beszámolója volt. A MATRA projektet egyébként a „Szamos-Tisza" Vízügyi Igazgatóság kezdeményezte és dolgozta ki két év alatt egy holland konzorciummal közösen.

Az igazgatóság elnöke, Marius Minzat elmondta, a projekt kidolgozása során két fő szempontot tartottak szem előtt, mégpedig a vízminőség javítását valamint a környezetvédelmet célzó lépések kidolgozását, illetve ezen stratégiák alkalmazását.

Radu Bud szerint, ezen projekt pozitív hatásai megyénkben is érezhetőek, mivel egy olyan rendszert valósítottak meg általa, mely kiegészíti a megyében kidolgozott vízügyi projekteket.

A második napirendi pontnál a strukturális alapok ötödik irányvonalát tárgyalták meg a bizottság tagjai, mely keretében környezetvédelmi problémák megoldását célzó támogatásra lehet finanszírozást nyerni, úgy mint árvízvédelmi infrastruktúra fejlesztése, a veszélyeztetett területek térképének elkészítése valamint beavatkozási tervek készítése, stb.

Környezetvédelmi problémák megoldására is pályáznának

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: