2020-06-18 10:32:59• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Árvízkárok országszerte: több száz házból, udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) csütörtök tájékoztatása szerint szerdán és a csütörtökre virradó éjszaka 500 házból, udvarból és pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet a tűzoltóknak. Összesen öt országúton és három megyei úton állították le ideiglenesen a forgalmat a felgyűlt víz és hordalék vagy kőomlás miatt. A leginkább érintett megyék az elmúlt 24 órában Arad, Bihar, Dâmboviţa, Hargita, Hunyad és Máramaros voltak.

A Máramaros megyei Dióshalom (Şurdeşti) településen három személyt kilakoltattak árvízveszély miatt, de miután levonult az árhullám, visszatérhettek otthonukba. Hasonló helyzet állt elő Székelyudvarhelyen is, ahol földcsuszamlás miatt került veszélybe egy lakóház. A házban végül nem esett kár, de három személyt (két felnőttet és egy gyereket) megelőzésképpen kilakoltattak – írja az IGSU.



Szatmár megyében is szükség volt a tűzoltók beavatkozására

Az ár néhány nappal ezelőtt avasfelsőfalui udvarokba tört be, szerda este pedig arról tájékoztatta szerkesztőségünket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség, hogy a késő délutáni órákban Erdődön okozott komoly gondot a víz. Mint megtudtuk, a tűzoltók kiérkezéséig az ár öt udvarra és házba jutott be. A hivatásos csapatok és a helyi önkéntes tűzoltók közösen próbálták orvosolni a helyzetet, több nagy teljesítményű vízpumpával szivattyúzva ki a vizet a kritikus pontokról.


A csütörtök reggel közölt összesítés szerint összesen 9 házat és 40 udvart öntött el szerda este a víz, de szerencsére személyi sérülés nem történt, és arról sem kaptunk értesítést, hogy valakinek el kellett volna hagynia az otthonát. A beavatkozás idejére a forgalom csak akadozottan haladt a város területén.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: