2005-07-22 18:20:40• hírek • Szatmar.ro

Árvíz után helyreállítás

20050716m1.jpgA  miniszterium célja, az árvíz sújtotta területek infrastruktúrájának helyreállítása.

A Szállítási, Középítkezési és Turisztikai Minisztérium számára elsődleges fontosságú az árvíz sújtotta területek infrastruktúrájának helyreállítása. - mondta Borbély László megbízott miniszter mai marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján.

A Bernády Házban megszervezett sajtóértekezleten Borbély László megbízott miniszter elmondta: a kormány e heti ülésén határozatot fogadtak el, mi szerint 2500 milliárd lejt utalnak ki a megyei tanácsoknak az árvizek következményeinek felszámolására, az utak, hidak javítására. Ebből a kiutalandó összegből Maros megye 50 milliárd lejt kap. Románia árvíz sújtotta vidékeinek infrastrukturális feljavítására, a vasút és az utak helyreállítására 1500 milliárd lejt utalt ki a kormány. Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja pedig egy 50 millió eurós hitellel támogatja az újjáépítést. - hangsúlyozta Borbély László. Továbbá elmondta: Temes megyében, jó ütemben haladunk az árvíz sújtotta vidékeken a házak újjáépítésével. A tervek szerint a megadott határidőre több mint 100 házat fogunk átadni a rászorulóknak. Ugyanakkor a tárcavezető kiemelte: Moldvában az eddigi adatok szerint 2500 ház dőlt romba. A következő kormányülésen döntenek arról, hogy a szállítási és középítkezési tárca a meglévő 150 milliárd lej mellé még 400 milliárd lejt kapjon, ami elég lesz a munkálatok megkezdésére.

Az államkasszából finanszírozott sporttermekkel kapcsolatosan Borbély László megbízott miniszter elmondta: Egyetlen egy helyszínen sem talált hibátlan épületet, ezért úgy döntött, hogy a következőkben csak azután lehet egy ilyen jellegű építkezést elindítani, ha előzőleg a közművesítést megoldották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: