2011-06-23 22:27:49• hírek • Balog Anita

Árvíz és kitelepítés Kakszentmártonban

Nagyszabású gyakorlatot tartottak a katasztrófavédelmisek.

Szatmárudvariban és Kakszentmártonban tartottak nagyszabású gyakorlatot a Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség, a Rendőrség és a Csendőrség emberei. A szimulált vészhelyzet forgatókönyve szerint Kakszentmártonnál átszakadt a Szamos töltése, és azonnal ki kellett telepíteni a falu lakóit, majd átszállítani őket egy biztonságos helyre - gyakorlatilag egy sátortáborba, ami egy igazi ideiglenes településnek is beillett.

A gyakorlatot virtuálisan Szatmárudvariban mutatták be, majd következett az akció "élesben": a tűzoltók és az önkéntesek valamint a rendvédelmi szervek képviselői homokzsákokat töltöttek, megerősítették a töltést, falat emelve a zsákokból pedig megvédték Kakszentmárton épületeit a víz komoly pusztításától. Eközben a település lakóit evakuálták is, csomagjaikkal buszokon szállították őket a biztonságos sátortáborba.

A gyakorlat után Burz Iulian, a Katasztrófavédelem vezetője elmondta: kiemelt fontosságúak ezek a gyakorlatok, hiszen ezek által fel lehet mérni a hatóságok felkészültségét egy esetleges vészhelyzetre. A gyakorlat színhelye, Kakszentmárton egyébként  veszélyeztetett település egy esetleges árvíz miatt, az 1970-es árvíz idején is többen életüket vesztették a pusztító vízben.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: