2011-12-23 14:43:26• hírek • Szatmár.ro

Árva gyermekek kántáltak a Szatmár Megyei Tanácsnál

A Könnycsepp alapítvány által gondozott gyerekek varázsoltak ünnepi hangulatot Csehi Árpád irodájában.

Rövid de megható karácsonyi műsorral érkeztek péntek délelőtt Csehi Árpád megyei tanácselnök irodájába a nagykárolyi Könnycsepp Alapítvány, s az alapító Orosz Katalin védőszárnyai alatt nevelkedő gyerekek. A tizenkilenc fiatal magyar és román nyelvű karácsonyi dalokkal bűvölték el a hallgatóságot.

A Könnycsepp Alapítvány 2005-ben alakult a Szatmár Megyei Tanáccsal együttműködve, hogy árva, félárva vagy éppen nehéz családi körülmények között élő gyermekeket fogadjon be, azoknak otthont, rendszeres étkezést és jó nevelést biztosítson.

Orosz Katalintól megtudtuk: immár hagyomány, hogy karácsonykor ünnepi műsorral keresik fel a Szatmár Megyei Tanácsot, hogy megköszönjék az egész évi támogatást. Az intézmény eddig a Könnycsepp Alapítványnál dolgozók bérezéséről gondoskodott, a legutóbbi tanácsi döntés alapján pedig további segítséget nyújtanak majd a működéshez.

Csehi Árpád a szatmár.ro-nak elmondta: a központ, ahol a gyermekek nevelkednek családias hangulatú, ahová akár az idegeneknek is jó betérni, hogy lássák, milyen szeretettel és szépen nevelik ott a nehéz sorsú gyermekeket. Jelenleg 19 gyermeknek - 12 lánynak és 7 fiúnak - biztosít otthont a nagykárolyi Könnycsepp Alapítvány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: