2009-08-27 16:39:16• hírek • Gozner Gertrud

Arttis Gálaműsor

Csütörtökön, augusztus 27-én a szatmárnémeti Északi Színházban került sor a 2009-es Arttis Művészeti Műhely táborzáró gálájára.

Az ünnepség keretén belül a táborban résztvevő hat amatőr színjátszócsoport tagjai bemutatták mindazokat a darabokat, amelyeket a tábor ideje alatt gyakoroltak be.

A fiatalok a színdarabok mellett táncokat, és zenei műsort is előadtak. Vendégként jelen volt többek közt Cserey Csaba dobművész is, aki ütős hangszereken kísérte a fiatalok produkcióját.

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg az idén az Arttis Kulturális Egyesület fiataloknak szóló táborát a szatmári strand területén. Mivel az egyesület az idén ünnepli 15-dik szülinapját, a tábort Arttis15-nek nevezték el.

Hétfőn érkeztek meg a táborba az általános és középiskolás diákokból álló az amatőr színjátszó csoportok. Jöttek fiatalok Konstancáról, Botosányból, Segesvárról, Szatmár megyéből Érendrédről, Aranyosmeggyesről és Szatmárnémetiből vettek részt tanulók.

 

A hat amatőr színjátszó csoport összesen harminc tagot számlált, akikhez társszervezőként tíz szatmári fiatal is csatlakozott, valamint öt bukaresti professzionális színész különböző fővárosi színházakból is jelen volt a táborban.

Négy napon keresztül a diákok intenzív szakmai műhelymunkákon gyakoroltak, ahol elsajátíthatták a nagyoktól a színművészet csínját-bínját, és készültek a csütörtöki gálaműsorra. A tábor programjai mellett a fiatalok fotó- és karikatúra kiállításon vettek részt, meglátogatták a Megyei Múzeumot és a város nevezetességeit.


Az érendrédi és aranyosmeggyesi csapat közös táncprodukciója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: