2007-07-29 22:34:45• hírek • Kis Csilla

Aromaterápia

aromaterapiaAz illóolajok képesek a bõr mélyebb rétegeibe eljutni, ezáltal táplálni, regenerálni

Az illóolajok sok kozmetikai készítménnyel ellentétben képesek a bõr mélyebb rétegeibe is eljutni, s így a bõrt mintegy "belülrõl" táplálják, regenerálják. Nézzük mi mire jó!

Ánizsmag

Illat: intenzív, édes.

Hatás: Az ánizsmag (Pimpinella anisum) jókedvre derít, ellazít, segít puffadáskor és gyomor-bélgörcsök esetén.

Felhasználás: 2-3 csepp ámizsmagolaj és 10 ml felmelegített bázisolaj keverékével dörzsöld be a hasadat az óra járásával megegyező irányban.

Grépfrút

Illat: vérpezsdítő, keserédes.

Hatás: A grépfrút (Citrus paradisi) növeli az összpontosító képességet. Olaja serkenti a vérellátást, felpörgeti a bőr anyagcseréjét, ezért nagyon jó narancsbőr ellen.

Felhasználás: Adj 0,5 dl bázisolajhoz 6 csepp grépfrút-, 3 csepp rozmaring- és 1 csepp rózsamályva-olajat. Reggel és este dörzsöld be vele a problémás részeket.

Jázmin

Illat: nehéz, édes, enyhén gyümölcsö.

Hatás: A Jasminum grandiflorum jókedvre derít, oldja a félelmet és növeli a szexuális vágyat.

Felhasználás: Illatlámpába tégy 1 csepp jázminolajhoz 3 csepp benzoét. A partnermasszázshoz keverj össze 0,5 dl bázisolajat 2 csepp jázmin-, 5 csepp grépfrút-, 2 csepp gyömbér- és 1 csepp rozmaringolajat. A keverékkel kenjétek be egymás alhasát.

Levendula

Illat: virágos, meleg, intenzív.

Hatás: A Lavandula angustifoliát sokoldalúan fel lehet használni. Nyugtató, közömbösítő hatású és jó gyulladáscsökkentő.

Felhasználás: Ha pár csepp levendulaolajat teszel egy zsebkendőre, és azt a párnád mellé rakod, jobban fogsz aludni. Kisebb égési sérülésekre cseppents levendulaolajat, és óvatosan oszlasd el.

Teafa

Illat: füves, fűszeres.

Hatás: A teafa (Melaleuca alternifolia) olaját szinte kizárólag testi panaszokra használják. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, és enyhíti a rovarcsípés okozta viszketést.

Felhasználás: Ezt az olajat tisztán rá lehet kenni a megduzzadt szúnyogcsípésre, fogfájásra is nagyon jó.  fittseg

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: