2011-01-19 08:50:02• hírek • Szatmar.ro

Ároktisztítás a megoldás

Az elmúlt hetek csapadékos időjárás és az azelőtti hóolvadás városunk néhány utcájában igencsak nagy fejfájást okozott a lakóknak. Több utca vízben úszik, de vannak helyek, ahol az udvarok és a pincék is víz alatt állnak.

2011. január 18-án a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár megyei Prefektusi Hivatal, a Szatmárnémeti Szamos Sürgősségi Esetek Felügyelősége, valamint az A.N.I.F, a SAMCIF és az Állami Építkezési Felügyelőség képviselői terepszemlét tartottak a Halta Amati (Floare de Colt) utcán. A helyszíni ellenőrzés során megvizsgálták a vízzel elárasztott útszakaszokat és háztartásokat, és megállapították, hogy a kellemetlenséget a betemetett árkok okoztak.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai úgy döntöttek, hogy azonnal új csatornát kell létrehozni, amelynek hossza megegyezik az utca hosszával. A felmérések szerint több magánház udvarát is át kell szelni, hogy az esővíz eljusson a Lucian Blaga sugárút, valamint az A.N.I.F. gyűjtőcsatornáiba.

Szintén a tegnap találkoztak a Lucian Blaga sugárút végén található CBA logisztikai központ vezetőségével, hogy ellenőrizzék a központ vízelvezető rendszerét a Homoród csatornába.
A befektetők szivattyú- és gyűjtőállomásokat hoztak létre annak érdekében, hogy elvezessék a sugárútról összegyűjtött vizet.

A Polgármesteri Hivatal munkatársai amint az idő kicsit jobban megenyhül, tavasszal elkezdik a szóban forgó terület sáncait géppel kikotorni és kitakarítani. Ugyanakkor felszólítja az érintett lakosokat, hogy építsék újra az udvarbejáratokat, és hidakat alakítsanak ki, hogy legyen hol elfolynia az esővíznek, és ne okozhasson több kellemetlenséget.


A hivatal dolgozói szemügyre vették a problémák forrását
A hivatal dolgozói szemügyre vették a problémák forrását


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: