2011-02-21 14:14:52• hírek • Szatmar.ro

Árkosi volt a legjobb Berlinben

A hétvégén került sor Európa egyik legrangosabb vívóversenyére, a Fehér Medvére, a román férfi párbajtőr-válogatott színeiben pedig a Szatmárnémeti Sportklub három versenyzője is pástra léphetett Berlinben.

Közülük az az Árkosi Bertalan érte a legjobb eredményt, aki kilenc évnyi nagyváradi „légióskodás" után a múlt héten igazolt vissza a nevelőegyesületéhez. Ő a 243 versenyzőt felsorakoztató viadalon a 11. helyet szerezte meg. Árkosi egykori klubtársa, Andrei Radu a 20. hellyel a második legjobb romániai lett, míg új klubtársai, Adrian Pop és Szilágyi Adrian a 25. illetve a 40. pozíciót szerezték meg. A román delegáció ötödik tagja, Andrei Timoce a 94. helyen zárt.

„Nem rossz ez az eredmény, de mondjuk Pop Adi, aki Világkupán már volt tizenkettedik is, és tavaly az Eb-n is tizenhatba került, most nem jutott előbbre. Elvesztett két olyan asszót amit nem kellett volna, nem összpontosított eléggé, pedig ő számított az esélyesebbnek" - értékelt a verseny után Csiszár Ferenc, a Sportklub edzője, aki mellesleg a szövetségi kapitányi tisztséget is ellátja.

A viadalon indult mellesleg egy további, szatmári kötődésű vívó is: a 18 esztendős Bodóczi Nicolaus német színekben a 72. helyet szerezte meg. Ő annak a Bodóczi Miklósnak a fia, aki 1986-ban ezüstérmet szerzett a szófiai világbajnokságon.

A viadalt mellesleg az észt világbajnok Nikolai Novaslojav nyerte, a francia Yannick Porel és a cseh Jiri Beran valamint a brit Jonathan Willis előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: