2013-04-26 20:10:22• hírek • Szatmar.ro

Árkosi megvédte bajnoki címét

Megvédte tavaly szerzett országos bajnoki címét a Szatmárnémetiben zajló országos párbajtőr bajnokságon Árkosi Bertalan, a Szatmárnémeti Sportklub vívója. Csiszár Ferenc tanítványa az elődöntőben és a döntőben is szatmári sportolót győzött le.

Az elődöntőben Árkosi a szatmári születésű, ám jelenleg a Marosvásárhelyi CSU-ban vívó Tardi Zoltánnal csapott össze és győzte őt le 15-6 arányban. A fináléban Tardi csapattársa, a szintén szatmári és Debrecenben edzősködéssel és foglalkozó Nyisztor Sándor volt a soros. Itt kétszer is passzívra vívtak egymással, így a harmadik három perc következett, melyben Árkosi 2-2-után elhúzott, és a végén biztosan nyert 10-4-re egykori nagyváradi klubtársa ellen.

„Elég nehéz volt, a többiekkel elvégzett munka azonban meghozta gyümölcsét" - összegezett Árkosi, aki remélte, hogy vasárnap a csapatversenyben a Sportklubnak is sikerül megvédenie tavalyi bajnoki címét.

A Sportklub csapatának többi tagjai közül Andrei Radu a 13., Adrian Pop a 17., Adrian Szilágyi pedig a 20. helyen zárt az 59 fős mezőnyben. A viadalon tapasztalatszerzés céljából indultak a Sportklub fiatalabb korú vívói is, közülük Szép Márton a 22., Flucus Sebastian a 35., File Szabolcs a 44., Kató Zoltán a 47., Bodó Benjámin a 48., Szilágyi Balázs a 49., Dascălu Bogdan az 50., Mácska Ádám az 51, Oroian Alex az 53., Bartók Alpár és Szilágyi Péter az 55. lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: