2014-06-21 12:50:25• hírek • MTI

Argentína és Bosznia komoly lépést tehet a továbbjutás felé

Irán csodában bízik a csoportfavorit argentinok elleni szombati összecsapáson, míg a bosnyákok történetük első világbajnoki győzelméért hajtanak majd az Afrika-bajnok Nigéria ellen a brazíliai tornán.

Alejandro Sabella, Argentina szövetségi kapitánya az első, Bosznia-Hercegovina ellen 2-1-re megnyert meccsen meglepetésre nem a megszokott 4-3-3-as formációba küldte pályára csapatát, hanem öt védőt szerepeltetett, de a várakozások szerint a mezőny egyik leggyengébbnek tartott együttese ellen visszatér bevált taktikájához. Ez azt jelentheti, hogy a vb-n először láthatja a közönség a nemzetközi sajtó által "mesés négyesnek" (Fab Four) nevezett Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero, Ángel Di María kvartettet egyszerre a pályán.

"Messi lehet a vb legjobb játékosa" - mondta Carlos Queiroz, Irán portugál szövetségi kapitánya, aki elismerte, csapatának csodára volna szüksége ahhoz, hogy megszerezze a három pontot.

Irán 0-0-s döntetlennel rajtolt Brazíliában: ez volt az első olyan vb-meccse, amelyen nem kapott gólt, és negyedik világbajnokságán mindössze hatodik pontját szerezte, győznie viszont 16 éve nem sikerült. A két csapat eddigi egyetlen meccse, 1977-ben 1-1 lett, de ezúttal már az is meglepetés lenne, ha Irán pontot szerezne.

A bosnyák szakvezető, Safet Susic is szerkezetváltáson gondolkodik, könnyen lehet, hogy az Argentína ellen látott 4-5-1-es felállás helyett Nigéria ellen a 4-4-2-t választja, azaz Vedad Ibisevicet is beállítja Edin Dzeko mellé a csatársorban. Az esetleges változtatás ugyanakkor vélhetően nem érinti a vb egyetlen Magyarországon futballozó játékosának, a ferencvárosi Muhamed Besicnek a szerepeltetését.

Mindkét kapitány számításait keresztülhúzhatják a sérülések: a bosnyákoknál a csapatkapitány Emir Spahic küzd térdproblémákkal, Nigéria pedig egyik védőjét, Godfrey Oboabonát vesztette el, őt Joseph Yobo pótolhatja.

Az afrikai csapat Iránhoz hasonlóan szintén 16 éve nyeretlen a vb-mérkőzéseken, míg a bosnyákok a mezőny egyedüli újoncaként első győzelmükért hajtanak majd.

A szombati program:
Argentína - Irán 19.00
Nigéria - Bosznia-Hercegovina 01.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: