2015-01-06 08:33:52• hírek • Szatmár.ro

Argentin Dakar-szurkolók segítettek Gyenes Maninak

A 2015-ös Dakar-rali leghosszabb speciális szakaszán vannak túl a versenyzők. Mani az 51. helyen áll.

Hétfő az idei Dakar egyik legnehezebb napja volt: a versenyzők Villa Carlos Pazból indultak a cél pedig San Juanban volt. A hétfői, közel 900 kilométeres távhoz képest most csak 625 kilométert kellett megtenniük a motorosoknak, ám ebből 518 kilométer volt a mért szakasz! Ráadásul a szatmári motorosnak, Gyenes Emanuelnek 100 kilométer megtétele után technikai problémái adódtak: csökkenni kezdett az olajszintje.

Még szerencse, hogy a dél-amerikai Dakar sokban különbözik az afrikaitól! Míg a klasszikus helyszínen a versenyzők alig találkoztak nézőkkel, Argentínában sokan követik az út szélén ülve a száguldást, és ha kell, a versenyzők segítségére sietnek. Így történt az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének esetében is: amikor megállt, hogy megjavítsa a járművet, az út szélén figyelő Dakar-drukkerek segítették ki némi motorolajjal.

"Reggel nagyon jól mentem, de egy adott pillanatban észrevettem, hogy a motorból olajat vesztek. Megálltam és vagy 40 percembe került, hogy kijavítsam a hibát. Szerencsére a nézők is a segítségemre voltak a motorolaj pótlásában. Nagyon köszönöm nekik a segítséget! Amíg javítottam, 8 quad előzött meg, de a futam végéig sikerült őket visszaelőznöm. A terep nem volt könnyű, poros volt, az utolsó száz kilométeren pedig homokon haladtunk, ráadásul nagy hőségben. A Dakar hosszú, remélem a következő napokban sikerül behoznom a hátrányból, amit a műszaki hiba okozott" - nyilatkozta a futamot követően Mani.

Január 6-án, a verseny harmadik futamán San Juan és Chilechito között haladnak majd a résztvevők. A 437 kilométeres távból 220 kilométer lesz a mért szakasz. Az Andok kanyonjait járják majd meg ebben az etapban, majd január 8-án következik a hegymászás: ekkor kelnek át az Andokon és jutnak át Argentínából Chilébe.

Eredmények, második futam:
1. Joan Barreda Bort - 5h46min06sec
.................................................
53. Emanuel Gyenes - 7h27min20sec
.................................................
71. Marcel Butuza - 8h09min24sec

Eredmények összetettben:
1. Joan Barreda Bort - 7h06min44sec
.................................................
51. Emanuel Gyenes - 8h58min45sec
.................................................
72. Marcel Butuza - 9h43min39sec

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: