2008-07-21 15:28:59• hírek • Szatmar.ro

Felújítják a tasnádi és a krasznabélteki strandokat

 Kedden aláírják a két település strandjának felújítását eredményező kivitelezési szerződést.

Szatmár és Bihar megye közösen pályázott meg egy Phare támogatást, amelynek keretében Krasznabéltek, Tasnád és a Bihar megyei Margita települések strandjainak felújítására 2,8 milliónyi euró támogatást szereztek.

A strand felújítási munkálatait márciusban kilicitálták, amelyet meg is nyert egy kivitelező cég. A helyhatósági választások miatt stagnált egy ideig a projekt, mivel a pontos részletekről immár az új önkormányzatoknak kellett dönteni. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Véron András, Tasnád város polgármestere és Pléth Imre, Krasznabéltek polgármestere kedden utaznak Bukarestbe a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztériumba, hogy Bihar megye képviselőivel közösen aláírják a strandok modernizálási munkálataira vonatkozó kivitelezési szerződést. A szerződés aláírását követően a kivitelező körülbelül egy hónap múlva hozzáláthat a rehabilitációhoz. A teljes felújítás és kibővítés 18 hónapot vesz majd igénybe.

Csehi Árpád tanácselnök, látogatása során Borbély László miniszerrel a strandfelújításokon kívül, a Szatmár megyét érintő vidékfejlesztési programok jelenlegi stádiumáról is tárgyal majd, illetve támogatást próbál szerezni egyes települések vízbevezetési munkálataira, valamint utak aszfaltozására.

P.A.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: