2011-08-17 15:58:48• hírek • Czinzel László

Árcsökkentésre készülnek a tabletgyártók

Az Apple kivételével minden vállalat túlbecsülte a felhasználói igényeket.

Nagyon úgy néz ki, hogy a tabletek terjedése csak az Apple számára jelent megváltást, hiszen a vállalat iPad termékei nagyon jól fogynak, míg a többi, rendszerint androidos modell meglehetősen visszafogottan teljesít. Az elmúlt hónap végén az Acer már módosította a tabletekre vonatkozó terveit, de a friss hírek szerint több vállalat is túlbecsülte a felhasználói igényeket. Éppen ezért szeptemberben számos táblagép ára csökkenhet, amit túltermeléssel lehet majd magyarázni.

A DigiTimes információi alapján szinte mindenki várakozás alatt teljesít. Az Asus májustól júliusig 700 000 tabletet szállított le a partnereknek, de ezek közül csak félmillió talált gazdára, ami a raktárkészlet szempontjából messze nem ideális. Éppen ezért az árcsökkentés a gyorsabb eladások biztosítása miatt lassan elkerülhetetlen lesz. Hasonló gondokkal küzd a HP, a Samsung és a Motorola is, míg a RIM és a HTC már a 2012-es modellek sikerére koncentrál, bízva abban, hogy a jövőre fellendül a kereslet.

Az árcsökkentés mértékéről még nem lehet sokat tudni, de az előzetes várakozások szerint a karácsonyi szezon alatt akár 300 dollárért is hazavihető egy komolyabb tablet. Az Android operációs rendszerre épülő modelleknél mindennek megvan az alapja, ugyanis az előállítási költség az olcsó chipeknek hála viszonylag alacsony. Iparági források szerint az NVIDIA a Tegra 2-t nagyjából 20 dollárért kínálja, és a többi lapka sem tér el sokkal ettől az árszinttől. A legnehezebb helyzetben a Windows 7-re épülő tabletek vannak.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: