2015-07-11 17:17:08• hírek • Szatmar.ro

Arcok és városok – kiállítás a Véndiáktalálkozón

Amint azt megszokhattuk, a Véndiáktalálkozó évről évre nem csak az egykori diákok találkozásának ad teret, de a helyi művészeknek is lehetőség biztosít alkotásaik bemutatásához, kiállításához.

Nincs ez másként idén sem - a tárlatot pedig a Véndiáktalálkozónak is otthont adó Református Gimnáziumban, pontosabban annak tornatermében lehet megtekinteni. A képzőművészet és a fényképezés kedvelői ezúttal egyaránt kedvükre szemlélődhetnek.

A képzőművészetet ezúttal a szatmári festészet talán két legismertebb személyisége, Gergely Csaba és Tillinger István képviselték. Mivel előbbi elsősorban a portréiból, aktjaiból, csendéleteiből hozott el néhány remek alkotást, utóbbi pedig inkább Szatmárnémeti és egyéb környékbeli település szépségeit adja vissza elhozott alkotásain, így a két tárlat közös címe akár „Arcok és városok" is lehetne.

Szintén a tornateremben tekinthető meg Vida István „Az Értől az Óceánig" címet viselő fotókiállítása. A fotós erdélyi vagy éppen magyarországi vízfolyásoktól elindulva több európai (Horvátország, Brugge) várost és vidéket érintve Chiléig jut el. A képek közös pontja a víz, amivel bevallása szerint e létfontosságú kincsünk jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet.

Nemcsak a tornateremben rendeztek azonban be kiállítást, hanem a 0.11-es teremben is. Itt Lakatos Gabriella tanárnő végzős diákjai állítottak ki néhány figyelemre méltó grafikát.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: