2006-02-23 21:07:09• hírek • Szatmár.ro

Arcok: Cameron Diaz

363454.jpgSzokatlan életvitele, hobbijai és eddigi életrajza csupa érdekességet rejt...

Hollywood második legjobban kereső színésznőjéről nem lehet sablonokban fogalmazni, hiszen szokatlan életvitele, hobbijai és eddigi életrajza csupa érdekességet rejt.

HOLLYWOODI CSEMETE

Cameront és Chimene nevű nővérét laza szabályok szerint nevelték. Long Beachen laktak, a szüleik rendszeresen részt vettek a kaliforniai társasági életben, és a kislányokat is magukkal vitték. A Diaz család nyomására Cameron beiratkozott a Műszaki Szakközépiskolába (ahova egyébként Snopp Dogg és John Wayne is járt). A fiatal lány nem nyavalygott, zokszó nélkül elvégezte a sulit.


BEJÁRTA A VILÁGOT

A magas, vékony lány (akit kortársai Csontváznak becéztek) 15 évesen már szülei nélkül bulizott a Los Angeles-i éjszakában – sokan tanácsolták, hogy próbálkozzon a modellkedéssel. Elment a nagypresztízsű Elite Modellügynökséghez, ahol meghagyta elérhetőségeit és fényképét. Egy neves fotós felfigyelt rá, másnap visszahívták, és rögtön egy 125 dolláros megbízást kapott.

Hamarosan Japánba utazott, ahol profi fotóportfóliót készítettek róla, ami megalapozta modellkarrierjét – mezetelen fotók is belekerültek Diazról; továbbá ott ismerte meg élet első szerelmét, a kliprendező Carlo de la Torrét, akivel öt évig éltek együtt, és együtt költöztek vissza az Államokba.


SIKERES MODELL

20 éves szingliként újra egzotikus országokban dolgozhatott olyan nagy márkák megbízásából, mint a Nivea, Calvin Kline, Levi's vagy a Coca-Cola. Napi 2000 dollár ekkor a gázsija. Amikor Cam visszatért két fotózás között L. A.-be, elment egy ügynökséghez, amely tévéreklámokhoz közvetített ki modelleket, színészeket.

Észrevett egy kéziratot az asztalon, amit elkezdett olvasni és megtanulni... és máris a Maszk meghallgatásán találta magát.


MAJD SZÍNÉSZNŐ

Megkapta a szerepet Jim Carrey mellett, és elkezdett színészetet tanulni. Felfigyeltek a különleges szépségű lányra, bár A-kategóriás filmekben játszott, éppen az ő szerepe volt bolhányi. Csak neves színészekkel dolgozott (Keanu Reeves, Julia Roberts, Johnny Depp). Az átütő sikert a Keresd a nőt! főszerepe hozta el számára. Még ma is sokan emlegetik a film azon részét, amelyben Cameron „felzselézett" hajjal vacsorázik udvarlójával... E film forgatásán szerettek egymásba Matt Dillonnal, és kapcsolatuk annak ellére jól működött, hogy a színész a keleti parton élt, míg Diaz a nyugatin.

GÁZSI: 20 MILLIÓ

A Keresd a nőt! bemutatástól kezdve jó mellékszerepeket kapott (Ronda ügy, John Malkovich menet, Minden héten háború, Az élet maga, Charlie angyalai. A tévésorozatból készült filmadaptáció olyan nagy kasszasiker lett, hogy Cameronnak is megugrott az "órabére". A Shrekben Fiona hangjáért már nagyon jó díjat kapott, nem is beszélve a Charlie angyalinak második részéről, amelynek honoráriumával ő lett Hollywood második legjobban fizetett színésznője Julia Roberts után. A magánéletében is nagy változások következtek be, szakított Dillonnal. Következő szerelme Jared Leto volt, akivel el is jegyezték egymást, ám 2003-ban különváltak. Az év végére megint boldogan mosolygott a bulvársajtó képein, hiszen egymásra találtak Justin Timberlake-kel, és a 9 év korkülönbség ellenére harmonikus kapcsolatban élnek.

 

ÉRDEKESSÉGEK

– A színésznő az olcsó kajákat kedveli, kedvence a tojásos McMuffin, ennek ellenére egy drága étterem, a Bambu tulajdonosa Miamiban.

– Szereti jótékony célokra használnia hírnevét: árva, beteg afrikai elefántokat mentett meg; idén az Egy cipőben viselt cipőjét elárvereztette, az összeget a Mellrák Alapítványnak ajánlotta; szívügye a környezetvédelem is, ezért a Stanford Egyetemen a környezetbarát formatervezésről tartott előadást.

– Gyerekkorában zoológusnak készült: otthonában nevelt (kutyáin és macskáján kívül) két kígyót, az egyik hüllő 6 m hosszú volt, és a színésznő etette egérrel

– A Coca-Cola hirdetés forgatási helyszínén talált egy japán éttermet, betért nosztalgiázni. Megkínálták egy üveg 30 éves sakéval, amitől alkoloholmérgezést kapott. Az utána következő napra majd' 4 kg-ot fogyott, de a stábból senki sem kérdezte meg, mitől fogyott le hirtelen ilyen sokat.

– Az MTV-n saját műsora van Trip címmel, amelyben Chilétől a Yellowstonig bejár számos országot.
Az utakra több különböző társasággal utazott, főleg híres, személyes barátaival: Eva Mendezzel, Rebecca Rominj-Stamosszal, Redmannel, Drew Barrymore-ral, Jessica Albával, Kid Rockkal.

A produkció érdekessége, hogy sohasem hotelben szálltak meg, hanem a helyieknél, néha nemhogy smink nélkül, de tisztálkodás nélkül forgatták le a részeket, mégis látszik a stábon, hogy remekül érezték magukat, és az is kiderül Cameronról, hogy igazi, belevaló nő. figyuzz


Szöveg: Sebestyén Hédi; fotók: www.cameron-online.org
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: