2013-02-20 12:38:10• hírek • Póti Orsolya

Archaeus: régi zene, vers és tánc műsor

A Szatmári Művészeti Iskola és a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében „Archaeus" címmel kerül sor előadásra február 22-én. A rendezvénynek az Alkotóház ad otthont.

Archaikus költemények hangzanak el, régi táncokat mutatnak be és ősi hangszereket szólaltnak meg annak a műsornak a keretében, amelyre február 22-én, pénteken 18 órától kerül sor a szatmárnémeti Alkotóházban (1918. December 1. utca 11 szám).

Felician Pop versekkel szórakoztatja a közönséget, kürtön pedig Ravas Ioan működik közre. Fellép a Szatmári Művészeti Iskola „Artis" nevű tánccsoportja - Iosif Afmed, Preala Gianinia, Toni Puscas -, amely archaikus táncokat ad elő.

Az est keretében ősi hangszerek bemutatójára is sor kerül: Szilágyi „Szisz" Zoltán a didgeridoot, az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszerét szólaltatja meg, Balogh „Mr. F." Ferenc sámándobon, Szilágyi „Czanó" Ottó és Rácz Attila pedig dorombon játszik.

Egyébként az említett zenészek Bodor „Csoky" Csabával (basszusgitár) kiegészülve a "D Ø T S" együttes tagjai, amely 2012-ben alakult Szatmárnémetiben, zenéjükkel új színt hozva a szatmári, illetve az erdélyi muzsikusok palettájára.

Első alkalommal a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület Luca-napi műsorán hallhattuk őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: