2009-01-23 13:45:38• hírek • Szatmár.ro

Arccal a jövő felé

Hatékonyabb szervezeti felépítést, és működést próbál kialakítani az Emberi Jogok Védelmének Ligája, amelyet egy uniós projekt országos szintű lebonyolítása segít majd.

Arccal a jövő fele címet viseli az a Phare finanszírozási uniós projekt, amelynek célja, hogy szervezetileg fejlessze az Emberi Jogok Védelmének Ligáját (LADO).

A.LADO országos szinten jelenleg tíz aktívan működő székhellyel rendelkezik, amelyek közül a Szatmár megyei szervezet a legerősebb - mondta Olimpia Neagu, a Szatmár Megyei LADO elnöke, a pénteken megtartott sajtótájékoztató keretében. A szervezetek fejlesztését célzó projekt tíz hónapon keresztül tart majd, amelyet a Szatmári szervezet Kolozs, Temes és Valcea megyékkel közösen bonyolít le. Ez idő alatt tréningeken vesznek részt az egyes ligák igazgatótanácsának tagjai és munkatársai, látogatásokat szerveznek a LADO különböző székhelyeihez, Európai Uniós intézményeket keresnek fel, és egy nemzetközi konferenciát is megszerveznek.

A szervezeti működés hatékonyságán kívül az egyes székhelyek közti kapcsolatokat is szeretnék megerősíteni, illetve egy aktívabb kommunikációt próbálnak kialakítani. Olimpia Neagu, a Szatmár Megyei LADO elnöke elmondta, a jövőben is megpróbálnak minél szakszerűbben a lakosság rendelkezésére állni, és segítséget nyújtani az esetleges jogi problémák kapcsán.

Szervezeti fejlesztést tervez az Emberi Jogok Védelmének Ligája -sajtótájékoztatón számolt be a tervekről Omilpia Neagu a Szatmár Megyei Lado elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: