2011-01-03 12:01:00• hírek • Szatmar.ro

Ráfizettek a petárdaárusok

Az év végéhez közeledve egyre többen döntöttek úgy, hogy a viszonylag könnyű, ám igen kockázatos pénzkeresési lehetőséget választják. Az új év azonban számukra rosszat hozott.

A helyi-, illetve országos sajtó ugyan folyamatosan figyelmeztette a lakosságot arról, hogy még a téli ünnepekkor is tilos a petárdák árusítása, illetve használata, ezt viszont sokan figyelmen kívül hagyták. A Szatmár Megyei Rendőrség dolgozói megyei szinten végeztek ellenőrzést december 30-a és január 1-je között is. Ennek eredményeként több ezer illegális petárdát, illetve tűzijátékot foglaltak le.

Szatmárnémetiben főleg a Nagy piac és a Szamos piacon engedély nélkül árusítókat fülelték le a tiltott árukkal. Az elkövetők minden esetben helyi lakosok voltak.

A 31 éves G. Istvántól 640 darab petárdát, a 21 éves G. Kokától 100 darab petárdát és 4 darab tűzijátékot, a 33 éves B. Marceltől 2460 darab petárdát, foglaltak le az 1-es Számú Élelmiszerpiacon.
A Szamos piacon D. Róbert, 31 éves lakosnál találtak 1380 darab, L. Róbert, 25 éves lakosnál pedig további 6 darab petárdát találták, amelyeket az említett személyek árusításra bocsátottak.

Avasfelsőfaluban U. Tarzan, 41 éves helyi lakos bukott le 43 darab tűzijátékkal, a szintén helyi lakostól, a 20 éves L. Vasiletól pedig 2000 darab petárdát koboztak el a rendőrség alkalmazottai. Az elkövetők ellen bűnvádi eljárás indult pirotechnikai termékek és tűzijátékok illegális birtoklásának és forgalomba hozatalának vádja miatt.


Az illegális termékek árusítása miatt többen is ráfáztak
Az illegális termékek árusítása miatt többen is ráfáztak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: