2011-08-23 13:03:30• hírek • Szatmár.ro

Aratóünnepség és néptánctalálkozó lesz

Német néptánctalálkozó és népviseletes felvonulás lesz a hétvégén Szatmárnémetiben.

A Szatmár Megyei Tanács és az NDF támogatásával idén is nagyszabású ünnepségre kerül sor az Erntedankfest, azaz az aratóünnep alkalmából Szatmárnémetiben. A Német Demokrata fórum idén tizenötödik alkalommal szervezi meg az ünnepélyt, melynek keretein belül a népi hagyományok továbbadása és életben tartása lesz a központban. Ez alkalomból Románia több pontjáról fognak német ifjúsági tánccsoportok Szatmárnémetibe érkezni, hogy saját táncaikat megtanítsák egymásnak, a tanultakat pedig a nagyközönségnek is megmutatják.

Fontos eleme lesz az idei ünnepségnek Ovidiu Victor Glant NDF-es parlamenti képviselő könyvbemutatója, amit majd kerekasztal-beszélgetés követ majd, melynek témája a múlt, a szatmári németek gyökerei és a hagyományok lesznek. A beszélgetés apropóját az a tény adta, hogy 300 éves évfordulója lesz jövőre annak, hogy a szatmári svábok ide kerültek.

Amint az lenni szokott, az Erntedankfest fénypontja most is a népviseletbe öltözött fiatalok felvonulása lesz, akik 18.30 kor indulnak a Vasile Lucaciu utcáról a régi városközpontba.

A rendezvény programja:

2011. 08. 27 szombat

16:00 - Könyvbemutató - Kulturtreffpunkt (V. Lucaciu 9) - Ovidiu Victor Ganţ: Bucureşti, Berlin, Bruxelles 10 ani - 10 Jahre
17:00 - Pódiumbeszélgetés - Kulturtreffpunkt „Ne feledjük gyökereinket! - identitás, kultúra, nyelv"
18:30 - Népviseleti bemutató - Városközpont
19:00 - Fuvóskoncert - Központi park
20:00 - Néptáncbemutató

2011. 08. 28 vasárnap

10:00 - Ünnepi szentmise - Római-katolikus székesegyház

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: