2010-07-18 22:04:51• hírek • Szatmár.ro

Aratóünnepség Kálmándon

Hálaadó ünnepséget és avatást tartottak vasárnap Kálmándon.

Húsz éve, hogy ismét divatba jött a hagyományos termésért való hálaadó ünnepség Kálmánd településen: ennek lényege, hogy német nyelvű szentmise után búzakoszorúval vonulnak fel a népviseletbe öltözött fiatalok a faluközpontban, majd kulturális műsor szórakoztatja a falu apraja-nagyját.

Az idei rendezvényen kizárólag helyi fellépők szerepeltek a kultúrotthon színpadán, helyi tanárok felkészítésében. Az aratóünnepségen jelen volt Csehi Árpád, megyei tanácselnök, valamint az NDF regionális és megyei vezérkara.

A rendezvényt egy másikkal kötötték össze: ugyancsak vasárnap avatták fel a helyi NDF-székház felújított tetőterét, ahol 8, összesen 24 ágyas vendégszobát alakítottak ki, a községbe látogató hivatalos küldöttségek, diákok elszállásolására. A korszerű helyiségek használatáért rendkívül keveset kell majd fizetni - csak az ágynemű mosási költségeit számolják fel. Az avatáson a szalag átvágása mellett meg lehetett tekinteni azt a fotókiállítást, amely az NDF helyi szervezetének utóbbi húsz évét foglalta össze képekben, dokumentumokban és újságcikkekben.

A végén a résztvevőket - 350 személyt - babgulyással várták a szervezők, majd az esemény, a hagyománynak megfelelően sváb bállal ért véget.


Sokan gyűltek össze a kulturális műsorra
Sokan gyűltek össze a kulturális műsorra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: