2015-07-13 11:08:37• hírek • Szatmár.ro

Aratófesztivált tartottak Nagymajtényban

Készül a finom strudli
Készül a finom strudli

A résztvevők tradicionális sváb ételekkel és remek Nachbil borokkal ünnepeltek

Második alkalommal tartottak aratófesztivált Nagymajtényban. A rendezvény most is a hagyományőrzésről szólt: a vendéglátók hagyományos sváb ételeket készítettek, a résztvevők ezeket fogyaszthatták, hagyományos német táncokat roptak és felelevenítették a kézi aratás fortélyait is. Ahogy a hagyományos sváb rendezvényeken lenni szokott, a jó bor sem hiányzott, a résztvevők Nachbil borral lazítottak és öblítették torkukat a finom falatok után.

A rendezvény egyébként szentmisével kezdődött, majd bemutatkoztak az arató csoportok is: a mezőteremiek, a csomaköziek, a krasznaterebesiek, a kismajtényiak, a dohamidaiak és a nagymajtényiak, akik két csapattal képviseltették magukat. A házigazdákat a Gemeinsam néptánccsoport tagjai és a Nagymajtényi Nagyboldogasszony szépkorúak klubja képviselte.

A résztvevőket aztán beavatták a kézi aratás rejtelmeibe: bemutatták a kaszafenést, a marokszedést, a kévekötést, a keresztrakást és a munkát lezáró aratási koszorú készítését is.

Az aratást ünnepi ebéd, 15 órától pedig kulturális műsor követte: fellépett a szatmárnémeti Gute Laune néptánccsoport és a helyi néptáncosok. A rendezvényt a hagyományos sváb bál zárta.

Aratófesztivál Nagymajtényban

Aratófesztivál Nagymajtényban

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: