2017-01-27 10:35:14• hírek • Szatmár.ro

Árat emelne a Florisal

A többletköltségekre hivatkozva megemelné a szemétszállítási díjat a köztisztaságért felelős vállalat.

A legutóbbi rendes havi városi tanácsülésen is szóba került, hogy a Florisal, köztisztaságért felelős vállalat jelezte a polgármesteri hivatalnak, illetve a városi tanácsnak, hogy megemelné a magánszemélyek és cégek esetében alkalmazott szemétszállítási díjat. Arra hivatkozik, hogy egy törvénymódosítás következtében már 80 lejt kell fizetnie a cégnek minden, a szamosdobi szeméttelepen lerakott tonna háztartási hulladék után. Másrészt a minimálbér emelésével indokolná a szemétszállítási díj emelését, ugyanis emiatt a személyi költségei is jelentősen nőnek.

A tanácsülésen felszólaló Maskulik Csaba városmenedzser felkérte a tanácsosokat, informálódjanak az ügyben és tegyenek javaslatokat is, ugyanis az valószínűleg a következő rendes havi ülésen a határozattervezetek közé kerül.

A csütörtöki tanácsülésen az ALDE-párti tanácsosok jelezték, hogy mivel a Florisallal kötött szerződésben szerepel az évi ár-kiigazítás lehetősége, a 2016-ban regisztrált 0,5 százalékos deflációra való tekintettel a cégnek csökkentenie kellene tarifáit.

Maskulik szerint viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis 2011. és 2015. között a cég nem élt az ár-kiigazítás lehetőségével, tekintettel a több évi inflációra, minden évben emelhette volna a díjat - de nem tette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: