2012-11-26 12:10:55• hírek • Póti Orsolya

Aranytoll-medálban részesült egy szatmári kisdiák

November 23-24. között, Nagyváradon került megrendezésre az „Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny" döntője, amelybe 16 megyéből 37 diák jutott tovább. Megyénket négy diák - Romocsa Panna, Oláh Márk, Molnár Szabina és Kulcsár Izabella - képviselte.

A Pertinax Egyesület idén kilencedik alkalommal rendezte meg az „Aranytoll" meseíróversenyt a magyar anyanyelvű IV. osztályos tanulók számára. A verseny megyei szakaszára Szatmárnémetiben október 8-án került sor a Mircea Eliade Általános Iskolában, ahol összesen negyven diák mérte össze tehetségét és kreativitását.

A negyven tanulóból négy jutott tovább az országos döntőbe, amely november 23-24. között került megrendezésre a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban. A hétvégén Nagyváradra utazott Romocsa Panna, a Mircea Eliade Általános Iskola tanulója, Román Melinda tanítónő osztályából, Oláh Márk, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola tanulója Merk Mária tanítónő osztályából, Molnár Szabina, a Túrterebesi Általános Iskolából, Kovács Tünde tanítónő osztályából és Kulcsár Izabella, a Ion Creanga Általános Iskolából, Csiszár Éva tanítónő osztályából.

Román Melinda tanítónőtől, a verseny Szatmár megyei szervezőjétől és a diákok kísérőjétől megtudtuk: a döntő első felében a versenyzők a megyei selejtezőn megírt meséjük egyik szereplőjévé kellett váljanak. A diákok jelmezbe bújva mutatkoztak be és foglalták össze az általuk megírt mese lényegét egy kilenc tagból álló zsűri előtt.

A vetélkedő második felére, a meseírásra november 24-én, szombaton délelőtt került sor. A diákok itt is, mint a megyei szakaszon, tíz megadott szó felhasználásával kellett mesét alkossanak. Az értékelést követte a díjátadó gála, melynek keretében néptáncbemutatóra és mesemondásra is sor került. Az országos döntőn a szatmári kisdiákok is bizonyítottak, hiszen Kulcsár Izabella III. helyezést ért el - jutalma egy aranyból készült medál lett, Romocsa Panna pedig dicséretben részesült és megkapta a kolozsvári Napsugár Szerkesztőség különdíját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: