2012-10-08 14:25:31• hírek • Póti Orsolya

Aranytollat forgattak a kisdiákok

Közel negyven diák vett részt az október 8-án megrendezésre kerülő Aranytoll meseíró verseny megyei szakaszán. A vetélkedőnek a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola adott otthont.

A Pertinax Egyesület kilencedik alkalommal hirdetett mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű IV. osztályos tanulók számára „Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny" címmel. A vetélkedő célja nem más, mint a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése.

A versenyre Szatmár megyében Román Melinda tanítónő szervezésével került sor a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében, ahol közel 40 kisdiák gyűlt össze azért, hogy mesét alkothassanak a megadott tíz szó segítségével.

A versenyen olyan iskolákból vettek részt diákok, mint a 10. Számú Általános Iskola, a „Ion Creanga" Általános Iskola, a „Dr. Vasile Lucaciu" Általános Iskola, a Nagykárolyi Kalazanci Római Katolikus Líceum, a „Balcescu-Petőfi" Általános Iskola, a „Hám János" Római Katolikus Iskolaközpont, valamint a kaplonyi, túrterebesi, piskolti és kaplonyi iskolák.

"A meséket olyan szempontok alapján értékelik mint ötletesség, eredetiség, mesei fordulatok, nyelvi kifejezőkészség, helyesírás, külalak, cím és tartalom kapcsolata. A vetélkedő iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ugyanis tavaly 31 diák, idén pedig 39 gyerek nevezett be Szatmár megyéből" - mondta el Román Melinda a Szatmár.ro-nak.

A megyei forduló legjobb meseíró diákjai, valamint a megyei szervező meghívást kap a határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: