2009-10-12 14:19:26• hírek • Ferenczi Noémi

Aranytoll – megyei szakasz

A Pertinax Egyesület VI. alkalommal szervezi meg az Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű negyedik osztályos tanulók számára. Hétfőn zajlott a verseny megyei szakasza.

A verseny célja a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése. A megyei szakasz lebonyolítására hétfőn került sor, melyre a Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében gyűltek össze a megye minden pontjáról érkező diákok. Idén kétszer annyi diák jelentkezett a megyei szakaszra mint tavaly, összesen 36 diák látott neki pont délben a meseírásnak.

A diákoknak a megadott szempontok szerint kellett mesét írniuk két óra leforgása alatt. A meséknek tartalmazniuk kell a megadott szavakat, továbbá a mesei fordulatokat, elemeket. Emellett pozitív kicsengésűnek kellett lennie figyelve a helysírásra, a külalakra.

A meseíró diáknak is kellett szerepelnie a mesében. A mesékhez rajzot is készíthettek a diákok, melyeket nem számolnak bele a pontozásban azonban felhasználják azt a mesékből készülő könyv illusztrálására illetve a verseny végén megrendezésre kerülő kiállításon.

November 27-én színpadi bemutatkozásra kerül sor, melyen a tanulók a selejtező során megírt meséjük egyik szereplője nevében mutatkoznak majd be.

A megyei forduló legjobb meseíró diákjai meghívást kapnak a november 27-28-án zajló határon átnyúló döntőre, Nagyváradra - tette hozzá végül Román Melinda, tanítónő, a verseny helyi szakaszának szervezője.


összesen 36 negyedikes vett részt a megyei szakaszon
Összesen 36 negyedikes vett részt a megyei szakaszon


A megadott szempontok szerint kellett két óra alatt mesét írniuk a diákoknak
A megadott szempontok szerint kellett két óra alatt mesét írniuk a diákoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: