2016-01-26 08:57:09• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Aranyserleg a Szatmárnémeti Református Gimnáziumnak

A huszadik alkalommal megszervezett Magyar Kultúra Napja Gálára volt hivatalos a Szatmárnémeti Református Gimnázium küldöttsége azért, hogy egy nem mindennapi díjat vegyen át.

Pénteken, Budapesten a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében tartották a XX. Magyar Kultúra Napja Gálát. Nick Ferenc a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Hoppál Péter az Emberi Erőforrás Minisztériumának kultúrfelelős államtitkára köszöntött, majd tolmácsolták Simicskó István honvédelmi miniszter üdvözletét is.

Az egyetemes és magyar kultúra ápolása érdekében együttműködő társadalmi szervezetek eseményén a Kultúra Lovagja címet kapta többek között: Duray Miklós Pozsonyból, Szalai László református lelkipásztor Fehérgyarmatról, Szarka Tamás a Ghymes együttes énekese.

Ezután jelentették be a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Magyar Kultúra Lovagrend, öt kontinens 27 országában működő intézmény közös képviselőiből összeállított biztosság döntését, amely szerint Örökség-serleg díjban tüntették ki a Magyarországi Krónikás Zenedét, a Rahói Magyar Kulturális Egyesületet és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusát.

A szatmáriak méltatásában kiemelték a filharmonikusokkal és lelkészekkel végzett közös koncerteket, valamint Erdély és Magyarország több pontján megrendezett fellépéseket. Kiemelkedő teljesítmény és díj ez, hiszen a világ 27 országába szétszóródott magyarsága nevében méltatták a Szatmárnémeti Református Gimnázium munkáját. Átvette a serleget Higyed Gyöngyi karnagy, Mészáros Amanda és Mészáros Kevin diák. Amanda énekkel is megköszönte a díjat. A díjazottakat elkísérte Kovács Sándor esperes, Ilonczai Zsombor iskolalelkész és Nagy Szabolcs politikus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: