2013-02-17 17:04:11• hírek • MTI

Aranyrudak ajándékba

Négy darab fél kilogrammos és két darab egy kilogrammos aranyrudat küldött egy ismeretlen jótevő a 2011-es cunami által elpusztított japán Isinomaki város egy múzeumának és egy helyi segélyszervezetnek - jelentette a japán sajtó vasárnap.

A névtelen postai csomagokban érkezett adományok értéke eléri a húszmillió jent. Néhány nappal korábban Isinomaki halpiaca két darab egykilós, szintén postán kézbesített aranyrudat kapott.

A Crédit Suisse svájci bank emblémáját viselő aranyrudakat Nagano városában adták fel, az adakozó kilétéről azonban ennél többet nem tudni. A csomagokon a címzett mellett mindössze a "segély" felirat szerepelt.
A 2011. márciusi, Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésben és az azt követő szökőárban háromezren vesztették életüket a Japán északkeleti partvidékén található városban.

Az Isinomaki Újjászületése Segélyhálózat elnevezésű szervezet arról is beszámolt, hogy január végén további 280 ezer jent utalt át számlájára egy ismeretlen jótevő.

Az Aszahi Simbun című napilap a "jólelkűség aranylázának" nevezte az eseteket. A kedvezményezett szervezetek azt ígérték, hogy meghálálják az adományozó bizalmát, és arra kérték a feladót: fedje fel kilétét, hogy megmutathassák neki, mire költik adományait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: