2009-11-12 15:52:41• hírek • Szatmar.ro

Aranyos szatmári lányok

Egyéni után csapatban is a Sportklub versenyzői nyerték az aranyérmet az ob.-n.

Totális Sportklub-sikert hozott a Szatmárnémetiben megrendezett U17-es női párbajtőr országos bajnokság, hisz Amalia Tataran egyéni diadala után a csapatversenyt is Csiszár Ferenc, Májer Csilla és Nagy Lehel tanítványai nyerték meg.

A Tataran, Veres Gréta, Stepper Evelin, Bianca Oros összetételű I. számú csapat a csoportmeccseket könnyedén hozta, hisz a Craiovai LPS II. mindössze 21, a Sportklub II. 27 és a Nagyváradi LPS 15 asszóig jutott. A döntőben aztán a nagy rivális Craiovai LPS várt a Sportklubra, soraiban az egyéni ezüstérmes Claudia Naboiuval és az utánpótlás-válogatott Diana Donoiuval. Ennek ellenére a déliek nem tudták megszorítani a Sportklubot, amely az első kör után 15-8, a második után 30-20 arányban vezetett, végül pedig 45-34 arányban nyerni tudott.

A harmadik helyet a Craiovai LPS II. csapata nyerte el, 45-34 arányban legyőzve a Steauát.  Az Oana Drăguşin, Sandra Pop, Alexandra Sabo összeállítású Sportklub II. városi rangadót vívott a Szatmárnémeti Sportlíceum (Bodó Boglárka, Lipai Stefánia, Cristina Marin) ellen a hetedik helyért, amelyet végül 45-40 arányban meg is nyert.



A győztes csapat egy része: középen Veres Gréta és Amalia Tataran


A vívók sokáig nem élvezhetik a sikert, mivel Csiszár Ferenc vezetésével Tataran, Stepper, Dragusin és Oros már pénteken az ausztriai Mödlingbe utazik az európai körverseny második fordulójára.   A párbajtőrözők egy másik különítménye Nagy Lehel vezetésével Békéscsaba felé veszi az irányt, ahol egy nemzetközi, több korosztályos versenyen vesznek részt. Az egyetlen lány Sandra Pop a 13-14 éves korosztályban indul, a kilenc fiú pedig a 9-11 évesek között: Szép Márton, Szilágyi Péter, Kató Zoltán, Matúz János, Oroian Alexandru, Szilágyi Balázs, Mácska Ádám, Szép Bencze, Zsay Attila.

A Sportklub ifjú tőrözői sem tétlenkednek a hét végén, az 1997 és 1996-os korosztály tagjai Budapesten a Fülöp Mihály emlékversenyen lépnek pástra. A Néma Dávid, Dan Cătălin, Flucuş Sebastian, Biba Márk, Aldea Iulian, Bodó Benjámin, Aldea Rebeca, Sabău Sabrina, Haidu Adriana, Varga Anett, Erdei Réka összetételű küldöttséget File Attila, Dan Şuta és Izsáki Arnold edzők kísérik el a magyar fővárosba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: