2011-11-03 16:38:49• hírek • Balog Anita

A tőrözők bronzérmet szereztek

A kadett korosztályos tőrözők országos versenyén Bogdan Dascalu harmadik lett.

A Szatmári Sportklub kadett korosztályú, azaz 17 éven aluli versenyzői közül a párbajtőrözők a Csipler Sándor Vívóteremben, a tőrözők pedig Bukarestben léptek pástra. A szatmári fellépés nem sikerült a legjobban, bár az erőviszonyok tekintetében erre számítani lehetett. Cristian Aniculaeseien kívül ugyanis mindenik szatmári versenyző jóval fiatalabb volt a felső korhatárnál, így rajta kívül Szép Mártonnak, Szilágyi Péternek, Kató Zoltánnak és Zay Attilának sem sikerült bejutniuk a legjobb 16 közé. A fiatal tehetségek számára viszont jó lecke volt a részvétel, jövőre valószínűleg nagyobb sikereket érnek  el.

A tőrözők Bukarestben Bogdan Dascalu révén érmet szereztek, az egyéni versenyben harmadik helyezett lett a már említett versenyző, a nyolcas döntőbe bejutó másik szatmári, Ardelean Alexandru az ötödik helyen végzett.

„Jó ez az érem, de őszintén szólva fényesebbre számítottunk, a mezőny alapján Dascalunak és Ardeleannak kellett volna a döntőt vívnia. A négy közé kerülésért Ardelean kikapott a steauás Predától, akit vernie kellett volna, Dascalunak pedig a döntőbe jutásért úgy is le kellett volna győzni a vâlceai Prundeanut, hogy két bírói tévedés is sújtotta” – nyilatkozta Lengyel Éva, akik File Attilával és Iszáki Arnolddal készítette fel a fiúkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: