2012-04-26 13:15:02• hírek • Póti Orsolya

Ünnepélyes megnyitó a Hám János dísztermében

Az V. Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny ünnepélyes megnyitójára került sor április 25-én, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében. A rendezvényen jelen volt Varga Izabella tanügyminisztériumi tanácsos is, a tantárgyverseny egyik fő szervezője.

Szerda délután nyitották meg az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyt, melynek idén Szatmárnémeti ad otthont április 25-28. között.

A tantárgyverseny szervezésében részt vett a megyeközpont három magyar tannyelvű iskolája, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont.

Elsőként a megnyitóünnepség házigazdája, Ádámkó István iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket, majd Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes vette át a szót, aki bevezetésképpen a tantárgyverseny névadójáról, Apáczai Csere János munkásságáról beszélt, majd sok sikert kívánt a versenyző diákoknak.

A rendezvényen többek között felszólalt Erdei D. István parlamenti képviselő, Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök, Nagy Sándor nagykárolyi esperes, Váradi Izabella tanügyminisztériumi tanácsos, valamint Gigel Buth, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője.

A nívós megmérettetésen négy ország negyven diákja vesz részt. Versenyzők érkeztek Kárpátaljáról, Szerbiából, Magyarországról és természetesen országunkból is. Romániát összesen 18 tanuló képviselő, közülük egy Szatmár megyei diák, a nagykárolyi Tankó Anna - tudtuk meg Gál Gyöngyi, magyar nyelv és irodalom szaktanfelügyelőtől.

A köszöntőbeszédeket követően a szatmári tanintézmények diákjainak műsorára került sor. Elsőként a Református Gimnázium szavalói léptek színpadra a „Lírai tükörcserepek" című versösszeállítással.

Az Apáczai Csere János Magyar Nyelv és Irodalom tantárgyverseny részletes programja ide kattintva megtekinthető.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: