2012-05-02 08:31:33• hírek • Szatmár.ro

Aranyérmes lett a Hám János focicsapata

A VIII. Országos Középiskolás Labdarúgó Tornán aratott sikert a szatmári iskola csapata. Ghiurutan-Bura Dániel XI. B osztályos diák beszámolója.

Április 27-29. között került megrendezésre Besztercén a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által szervezett VIII. Országos Középiskolás Labdarúgó Torna, melyen megyénket a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont képviselte. A tornán 10 csapat vett részt, a mérkőzések két csoportban zajlottak.

A csoport:
Beszterce, Korond, Bethlen, Beszterce II, Szatmárnémeti
B csoport: Kolozsvár, Temesvár, Bihar, Szováta, Marosvásárhely

A csoportmérkőzéseket április 28-án, szombaton játszották. A Szatmár megyét képviselő Hám János Iskolaközpont 3-1 arányban nyert Bethlen csapata ellen, 3-2-re verte Beszterce első csapatát, 4-1-re a Beszterce II. csapatot és gólnélküli döntetlent játszott a Korondot képviselő csapattal.

A szatmári csapat 10 ponttal a csoport élén végzett. Ezután következtek április 29-én, vasárnap a helyosztó mérkőzések.

Az elődöntőben a Hám János a szovátai csapattal találkozott. A mérkőzés végeredménye 2-0 lett a szatmári csapat javára. A döntőben ismét Beszterce volt az ellenfél. A meccs eredménye az izgalmakkal teli játékidő végén döntetlenre, 0-0-ra állt, így büntetőrúgások következtek, ahol a szatmári csapat 3-1-re győzött, így a csapat aranyéremmel térhetett haza Besztercéről.

A győztes csapat

A Hám János Iskolaközpont csapatának tagjai: Marian Róbert (XI. B), Lieb Roland (XI. B), Podolyák Csongor (XI. A), Korn Roland (XI. B), Ghiurutan-Bura Dániel (XI. B), Gerényi Péter (X. B), Oláh Szabolcs (XI. A), Tankóczi Ferenc (IX. B), Cozma Erik (IX. B), Franczia Krisztián (XII. B). A csapat edzője: Marian János volt.

A tornán különdíjakat is kiosztottak: a legjobb kapusnak járó díjat Lieb Roland kapta, Ghiurutan-Bura Dánielt beválasztották a torna álomcsapatába, míg a hazai gólkirály a csapatkapitány, Marian Róbert lett.

Köszönetet mondunk támogatóinknak: Autonet, Tarr Beton, Görbe Éva tanárnő és Ádámkó István Csaba igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: