2011-09-13 18:30:49• hírek • Kocsis Zoltán

Aranyérmes bor a bélteki dombok közül

A szatmári szilva és az abból készült pálinka Erdély szerte hatalmas népszerűségnek örvend, ám jó úton haladunk afelé, hogy egy másik nemes alkoholtermék, a szatmári bor is országszerte ismertté tegye vidékünket. Egy nagy lépést tett meg ez irányba a Nachbil bor, amely aranyérmet nyert a nemrég véget ért országos borversenyen.

Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Hivatásos Borkóstolók Romániai Szövetsége, az Országos Borszövetség és a Fehér Megyei Tanács az „Aranyszőlő" Országos Borversenyt Gyulafehérváron. A hatalmas seregszemlén összesen 180 termék vett részt a megmérettetésen, 47 aranyérmet osztottak ki és a 30 versenyző termelő között megtalálhattunk olyan márkákat, mint a JIDVEI, a Recas vagy a Vincon.

Ilyen partnerek és versenytársak között pedig még inkább felértékelődik a Weingut Brutler&Lieb által termelt Nachbil bor által szerzett aranyérem!

A Krasznabéltek domboldalain 2009-ben termelt Syrah szőlőből készített nedű ezzel gyakorlatilag Romániai legjobb borai között kapott helyet, amely elismerés nem csak a Nachbil borászat számára jelenthet dicsőséget, hanem kicsit az egész megyének is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: