2018-11-20 15:40:29• hírek • x

Aranyérmes a Nachbil bora a XIII. Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyen

A krasznabélteki borászat összesen négy éremmel tért haza a Budapesten megrendezett eseményről. Egy arannyal és három ezüsttel gazdagította az elismeréseik tárházát.

Immáron 13. alkalommal, november 15-én rendezték meg a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt. Idén is, mint eddig, több tucat borászat és borok százai álltak rajtvonalhoz, hogy elnyerjék a szakértői bizottság elismerését.  A  Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola szervezésében létrejött megmérettetésen nem csak magyar, hanem a környező országok szakemberei is zsűriztek. A bírák között borásztok, borszakértők és borászati szaklapok újságírói is szerepeltek.

 

A mezőny erős volt, a színvonal kiegyenlített. A bizottságnak igen nehéz dolga volt, ami a sorrend felállítását illeti – nyilatkozta Serli Csilla, a krasznabélteki pincészet borásza, aki szakértőként vett részt az ítészek között.

 

A Nachbil borai kiválóan szerepeltek a több száz induló között. Az érmesek között előkelő első helyet ért el a 2016-os Feketeleányka, ezüsttel díjazták a 2017-es Chardonnay Barrique-ot, a szintén 2017-es Rajnai rizlinget és a 2016-os Cuvée Selection Red-et. 

 

A Nachbil csapata nem csak borászati versenyeken vesz részt, hanem karitatív eseményeken, borbemutatókon is. Legutóbb a temesvári ROVINHUD jótékonysági kiállításon és előadássorozaton vettek részt kiállítóként. Ez az esemény nem csak a borszakértők és a borok szerelmesei számára fontos. A program fő célja a sérült gyermekek és fiatalok segítése, kiemelése a hátrányos környezetből. A nemes célt támogatta a 36 kiállító, a 12 Master of Wine szakértő és a belépőt megvásárló közönség is.

 

A krasznabélteki borászat igazán sikeres évet zárt. A díjnyertes borok és a kínálat további szereplői méltó ékei lehetnek majd a karácsonyi és szilveszteri ünnepi asztalnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: