2019-05-04 16:28:04• hírek • Bede Emőke

Aranyat hozott a májusi eső Szatmár megye legjobb borászainak

Szombat délután a zuhogó eső sem gátolta meg a Szatmári Borok Fesztiváljának szervezőit abban, hogy átadják a legkiválóbb boroknak és a mély szakértelemmel rendelkező borászoknak az elismeréseket.

A döntéshozók körében köszöntötték dr. Popa Aurelt, ki egyben elnöke is volt a bizottságnak, dr. Genoiu Catalint, az Országos Szőlészeti és Borászati Hatóság munkatársát, dr. Cornel Dicut és dr. Gavrilescu Ioant a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium köréből, továbbá Kormos Zoltán és Bóné Tibor WSET kóstolókat, így egy igencsak szakavatott és épp ezért kellően szigorú zsűri mondott ítéletet a borok felett. Az idei megmérettetésre erdődi, bélteki, nagykárolyi, dobrai, halmi, avasújvárosi, túrterebesi és szatmárhegyi nedűkkel jelentkeztek a termelők, kiknek köszönhetően végül 138 minta, azaz 68 fehér bor, 59 vörös bor és 11 rosé közül kellett választania a zsűrinek.
 

A fekete felhők nem csak záport, de oklevél-esőt is hoztak a termelőknek, ám az abszolút legjobbak dobogójára csak három nedű kerülhetett fel. A legjobb fehér bornak járó nagydíjat a bélteki Nachbil Pincészet hódította el egy kiváló rajnai rizlinggel, a rosék közül az ARDUD Pincészet 2018-as Cabernet Sauvignon bora érdemelte ki a verseny nagydíját, a vörös borok kategóriájában pedig a túrterebesi Olah Johannes 2018 Dornfelder-je diadalmaskodott. A további nyertesek listáját ide kattintva lehet elérni.


Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: