2012-10-15 15:41:34• hírek • Póti Orsolya

Arany- és ezüstéremmel tértek haza a Langdon Down Egyesület tagjai

Az elmúlt héten a Langdon Down Transilvania Egyesület egy 4 kedvezményezettből és 4 kísérőből álló csoportja részt vett a Temesváron megrendezett Regionális Speciális Olimpián és egy craiovai szemináriumon. A versenyzők arany és ezüst érmekkel tértek haza.

A szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület különösen büszke kedvezményezettjeire, ugyanis egy 4 kedvezményezettből álló csoport szép eredményekkel tért haza a Temesváron megrendezett Speciális Olimpiáról. A négy gyermek - Palinkás Helga, Szabó Rodica Cristina, Kerti Oszkár és Toca Ciprian - a regionális olimpián tornában és Bocce játékban mérkőztek meg számos résztvevő hasonló intézmény kedvezményezettjeivel.

A sportvetélkedő után a kedvezményezettek és kísérőik egy szemináriumon vettek részt, amelyre Craiovan került sor. Gnándt Gábor elmondása szerint a szeminárium gazdag programot biztosított  minden résztvevőnek - szakembereknek és kedvezményezetteknek egyaránt.

A szakemberek több olyan előadáson részt vettek, melyeknek főbb témái a Down-szindrómás személyek fizikai és szellemi egészségének megőrzése, az önálló életre való nevelésük, oktatásuk és szociális integrációjuk, valamint egy egy napos képzést is elvégezhettek.

A sérült fiatalok sem maradnak élmények nélkül, hiszen ők is különféle programokban vehettek részt. A szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület csoportja szép számú közönség előtt mutatott be cigány táncot a craiovai egyetem Kék Aulájában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: