2019-11-22 10:02:39• hírek • Bede Emőke

Arany- és ezüstéremmel tért haza a Nachbil a rangos borversenyről

Fotó: crameromania.ro/
Fotó: crameromania.ro/

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola együttműködésével, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg Budafokon az elmúlt héten a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt.

A színvonalas borversenybe ebben az évben nem kevesebb mint 134 borminta érkezett be szerte a Kárpát-medencéből, melyeket a hagyományoknak megfelelően idén is több kategóriába osztva, egy 100 pontos rendszer segítségével véleményezett a magyarországi és határon túli szakemberekből álló zsűri. Ugyanakkor a verseny nem csak az erdélyi, felvidéki, muravidéki, kárpátaljai, és dél-baranyai magyar borászok versengésének biztosított lehetőséget, hanem arra is nagyszerű alkalom volt, hogy a magyar nyelvterület borászatért dolgozó szakemberei találkozhassanak és tapasztalataikat megoszthassák egymással is. 
 

A budafoki borversenyről nem hiányozhatott a krasznabélteki Nachbil pincészet sem, sőt, több boruk is éremmel tért haza a megmérettetésről. A 2017-es Syrah Reserve nevet viselő vörösbor osztatlan sikerült aratott a zsűri körében, melynek köszönhetően sikerült elhódítania az aranyérmet. A pincészet egy másik vörösbora, a 2018-as Feketeleányka pedig ezüstéremben részesült. Mivel a versenyben a Kárpát-medence legkiválóbb vörösborai kerültek a zsűri asztalára, ezért ezen eredmények nem csak a pincészet számára, de nekünk, Szatmár megyeieknek is büszkeségre adhatnak okot. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: