2014-05-26 14:47:21• hírek • Szatmár.ro

Arany- és ezüstérem Osváth Ricsinek

Remekül szerepeltek a magyar kerekesszékes vívók a lonatói Világkupa-versenyen: a szatmárnémeti Osváth Ricsi férfi tőrben arany-, kardban ezüst-, Hajmási Éva női tőrben és kardban bronzérmet nyert!

Nagyszerű eredményeket értek el a magyar színekben versenyző sportolók az olaszországi, lonatói kerekesszékes Világkupa-verseny első napján. A világbajnoki ezüstérmes, paralimpiai bronzérmes Osváth Richárd ezúttal nem talált legyőzőre, aranyat nyert! Megszorítani sem tudták, legszorosabb asszója 15:10 volt. Remekül sikerült Ricsinek a kardverseny is, itt ezüstérmet nyert.

A Szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben ragadott először tőrt 1994-ben Osváth Richárd, azaz ahogy az edzői, barátai szólítják: Ricsi. Lengyel Éva és File Attila tanítványaként tíz éven keresztül volt aktív sportoló, karrierje során a gyermekek és a kadett korúak között is országos bajnoki címet szerzett, Balkán bajnokságon aranyérmes lett, csapatban és egyéniben is több érmet szerzett. Junior Európa-bajnokságon hatodik helyet is szerzett, de az ígéretes sportkarrier előtt álló fiatalember élete 2005-ben hullámvölgybe ért. 2005 és 2006 között több alkalommal műtötték a térdét, emiatt kénytelen volt felhagyni az aktív sporttal, 2008-ban pedig egy újabb térdsérülést szenvedett.

Egykori edzői és ő maga sem tudott belenyugodni a sors kegyetlen játékába, ezért az edzők felvették a kapcsolatot a szatmárnémetiből elszármazott Beliczay Sándorral, aki szárnyai alá vette Ricsit. Romániában nincs kerekesszékes vívás, ezért Magyarországon, Budapesten edz és magyar színekben is vesz részt a versenyeken.

Eredmények. Kerekesszékes férfi tőr Világkupa-verseny, Lonato, 23 induló: 1. Osváth Richárd, 2. Gilliver (brit), 3. Betti (olasz) és Macri (olasz).

Kerekesszékes férfi kard Világkupa-verseny, Lonato, 24 induló: 1. Noble (francia), 2. Osváth Richárd, 3. Cseong (hongkongi) és Lemoine (francia).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: