2013-03-26 19:13:16• hírek • Szatmar.ro

Arany Temesváron, bronz Wroclawban

A Bánságban és Lengyelországban is remekeltek a Szatmárnémeti Sportklub vívói: Temesvárról egy bajnoki arannyal, Wroclawból pedig egy nemzetközi bronzzal tértek haza a fiatalok.

Az ország határain belül maradva, a Bega-partján zajló U23-as országos tőr bajnokságon a Bogdan Dascalu, Muresán István, Sebastian Flucus alkotta csapat nem talált legyőzőre és aranyérmet szerzett. A fiatalokból álló második csapat (File Szabolcs, Szemák Tamás, Bartók Alpár) a hatcsapatos megmérettetésen az ötödik helyen végzett.

Temesváron a lányok is pástra léptek, a szatmáriaktól egyedül Magyar Petra jutott a nyolc közé, ahol végül a hetedik lett. A többiek közül Varga Anett a 10., Petrisor Evelin a 12., Buier Regina a 14., Erdei Réka pedig a 16. helyen zárt. A csapatversenyben a Magyar, Varga, Petrisor összetételű trió a negyedik pozícióban végzett.

A Szatmárnémetitől 750 kilométerre található Wroclawban megrendezett nemzetközi viadalon a 12-13 évesek korosztályában Pótor Andrea bravúros teljesítménnyel a harmadik helyen végzett. A Református Gimnázium diákja 161 versenyzőt utasított maga mögé.

„Pótor elképesztő volt, végig nagyon koncentráltan, nyugodtan és fegyelmezetten vívott. A tizenhatba jutásért Aldeát győzte le, aztán következett a steauás Saveanu Ancuţa, a négy közé kerülésért pedig egy lengyel vívót vert meg. Az elődöntőben viszont már vereséget szenvedett egy szingapúritól, aki végül meg is nyerte a versenyt" - nyilatkozta Izsáki Arnold edző.

Ami a többi lányt illeti, a 14-15 évesek között Haidu Adriana a 130 fős mezőnyben a 21., Lazin Alaxandra pedig a 80. lett, Haidu azonban a 16 közé jutásért attól a Pásztor Flórától kapott ki, aki a magyar válogatottal a kadett Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, és végül Wroclawban is megnyerte a viadalt. A legfiatalabb lányok kategóriájában (11 évesek) Turdean Teodora a 102 főt számláló mezőnyben a 41. lett.

Lengyelországban négy szatmári fiú is indult, a 14-15 évesek korosztályában a 150 fős mezőnyben Bodó Benjámin a 17., Aldea Iulian pedig a 35. helyen végzett. Előbbi a csoportban csak négy tust kapott, és elsőként került fel a főtáblára, a tizenhatba jutásért azonban 6-2-es vezetésről 15-10-re kikapott egy lengyeltől. A 12-13 évesek között két szatmári fiú lépett pástra, a rekordszámú, 222 fős mezőnyben Pop Edvin a 15., Pop Steven pedig a 173. lett. „Hatalmas mezőny volt, így Edvin helyezése nagyon jó eredménynek számít, a gyerek kiválóan vívott" - jegyezte meg Izsáki, aki köszönetet mondott a szülőknek a támogatásért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: