2012-09-14 15:04:03• hírek • Póti Orsolya

Filmpremier: Emberek és csigák a Grand Mallban

Tudor Giurgiu román filmrendező „Despre oameni si melci" (Emberek és csigák) című filmjének premierjére kerül sor szeptember 14-én a szatmárnémeti Grand Mall mozijában.

Tudor Giurgiu rendező és fesztiváligazgató „Despre oameni si melci" című filmjével vette kezdetét a a tizenegyedik Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál. Szeptember 14-én, pénteken több mint 22 városban, így Szatmárnémetiben is bemutatják a romániai rendező, Tudor Giurgiu román-francia vígjátékát. Szatmárnémetiben a premierre 18.30 órától kerül sor.

A filmben olyan népszerű román színészek szerepelnek, mint Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, de a mozivásznon feltűnik két híres francia színész is: Jean François Stevenin és fia, Robinson Steventin.

Jean François Stevenint olyan rendezők által készített filmekben láthattuk, mint François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy vagy Jean-Luc Godard, és most első alkalommal játszott román filmben.

A Despre oameni si melci Giurgiu második nagyjátékfilmje, a "Legaturi bolnaviciosae" (Szerelem másképp) című filmdráma után, amelynek bemutatója 2006-ban volt.

„Giurgiu második nagyjátékfilmje úgy tűnik, sikeresen lép túl a román újhullám sémáin: igazi műfaji film is (meg nem is), vígjáték is (meg dráma is). Az Emberek és egerekre utaló című teljesen friss produkció immár nem a „Csau"-rendszer napjaiba helyezi a cselekményt, hanem az azt követő, korainak bizonyult eufóriába, a kilencvenes évek elejére." - írja Jakab-Benke Nándor rendező, a Filmtett kritikarovatának szerkesztője.

A film tartalmából: egy romániai kisvárosban éppen bezárni készülnek a gyárat, így a munkások elhatározzák, hogy eladják spermájukat, hogy megmenthessék munkahelyüket...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: